ΣΙΝΕ

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Περού: 10 νεκροί και 30 τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου

Tουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν χθες στο Περού όταν ένα μικρό λεωφορείο αναποδογύρισε σε δρόμο στην περιφέρεια Ουανκαβέλικα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφεραν αξιωματούχοι.
«Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι είναι νεκροί και πάνω από 30 τραυματίες» μετά το δυστύχημα, που σημειώθηκε όταν «ένα μικρό λεωφορείο γεμάτο επιβάτες αναποδογύρισε», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος της πόλης Ουανκαβελικάνο ντε Καπίγια, ο Ρολάντο Κάμπος.Σύμφωνα με μια πηγή σε νοσοκομείο σε μια άλλη κοντινή πόλη, την Τσίτσα, ανάμεσα στους τραυματίες είναι εννιά παιδιά.
Όπως μετέδωσαν τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, το δυστύχημα προκάλεσε ο οδηγός, έπειτα από μηχανικό πρόβλημα που παρουσίασε το όχημα. Δεν είναι γνωστό ακόμη τι είδους ήταν το πρόβλημα αυτό.
Οι δρόμοι του Περού είναι από τους πιο επικίνδυνους στην Λατινική Αμερική--2.900 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα το 2010 και 2.583 το 2011, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Στην πλειονότητά τους τα τροχαία αποδίδονται στην επικινδυνότητα των πολλών ορεινών δρόμων, την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου αλλά και του στόλου των οχημάτων στη χώρα των Άνδεων.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: