ΣΙΝΕ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ζητάει η Τρόικα!!!

Η τρόικα εξακολουθεί να πιέζει στο θέμα της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων και να απαιτεί να μειωθεί συνολικά κατά 150.000 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, ακόμη και εάν χρειαστεί να γίνουν απολύσεις τελικά, τις οποίες μέχρι τώρα η κυβέρνηση αποκλείει.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πιστεύει επίσης ότι μπορεί να επιτευχθεί και με το παραπάνω ο στόχος της συρρίκνωσης του δημοσίου κατά 150.000 υπάλληλους ως το 2015 με τις αποχωρήσεις μέσω συνταξιοδοτήσεων, με τη μη ανανέωση συμβάσεων, με την αξιολόγηση του προσωπικού με γραπτές εξετάσεις, με την κατάργηση φορέων, την υιοθέτηση του μέτρου της διαθεσιμότητας και άλλα μέτρα.

Το υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών αντιπροτείνουν από την πλευρά τους, αντί για απολύσεις στο Δημόσιο την απομάκρυνση 35.000 - 40.000 υπαλλήλων μέσω της «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης». Προτείνουν δηλαδή να τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς για 2-3 χρόνια όσοι κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2016 και το 2017, λαμβάνοντας το 60% των αποδοχών τους. Εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο να συνταξιοδοτηθούν άμεσα, με αναγνώρισης πλασματικών χρόνων ή και της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα.



Star.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: