ΣΙΝΕ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκινεί η 15χρονη Μυρτώ: Δεν έχει επικοινωνία με το περιβάλλον

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο θέλει να στείλει μέσα από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, η μητέρα της 15χρονης Μυρτώς, η οποία νοσηλεύεται εδώ και δύο μήνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου, για τα μηνύματα συμπαράστασης που δέχεται.
Μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε το κοριτσάκι το μεσημέρι της 22ης Ιουλίου από τον νεαρό Πακιστανό σε παραλία της Πάρου, οι γιατροί δίνουν πραγματική μάχη για να αντιμετωπίσουν τα βαρύτατα τραύματά της. Παρόλο που η Μυρτώ έχει ανοίξει τα μάτια της δεν έχει ακόμα επαφή με το περιβάλλον.

«Η δική μας ιατρική εκτίμηση είναι ότι το παιδί δεν εκτελεί εντολές, δεν έχει επικοινωνία με το περιβάλλον αυτή τη στιγμή. Έχει βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση με πολλές βλάβες, θα αποκαταστήσει ένα ποσοστό από αυτές, δε νομίζω ότι θα μπορέσει να τις αποκαταστήσει όλες και θα πρέπει να περάσουν αρκετοί μήνες πριν πούμε ότι φτάσαμε στο maximum της αποκατάστασης και πιο πέρα δεν περιμένουμε να βελτιωθεί άλλο» δήλωσε ο Δ/ντης ΜΕΘ Νοσοκομείου Αττικόν, Απόστολος Αργαμανίδης.
«Έχουμε ξεπεράσει την πρώτη οξεία φάση όπου υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της λόγω του τραυματισμού που είχε υποστεί που ήταν σοβαρότατος με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. ‘Έχει ξεπεράσει με τη βοήθεια των υποστηρικτικών μηχανημάτων τη φάση αυτή, έχει ανοίξει τα μάτια της, και μπαίνουμε σε μια δεύτερη φάση, που είναι πολύ μεγαλύτερη, όπου είναι η φάση της αποκατάστασης. Λογικά τις επόμενες μέρες θα πάει σε ένα κέντρο αποκατάστασης προκειμένου να κάνει ό,τι μπορεί να γίνει σε τέτοια περιστατικά προκειμένου να ανακτήσει ένα ποσοστό της εγκεφαλικής λειτουργίας που έχει χάσει από τον τραυματισμό. Σε τι βαθμό μπορεί να γίνει αυτό και τι ποσοστό μπορεί να ανακτήσει δεν το ξέρει και δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς αυτή τη στιγμή» συνέχισε.
Ωστόσο, η μητέρα της Μυρτώς πιέζεται διότι το Αττικόν Νοσοκομείο δεν θα μπορέσει να έχει το κοριτσάκι της στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για πολύ καιρό ακόμα, καθώς έχει κεπεράσει τον κίνδυνο, και έτσι, με δική της απόφαση καθώς και δικά της έξοδα να το θα χρειαστεί να το μεταφέρει κάπου αλλού. Ωστόσο, η ίδια δεν χάνει την ελπίδα της.
Την ώρα που η 15χρονη Μυρτώ δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο νεαρός Πακιστανός που κρατείται ακόμα στις φυλακές ανηλίκων, ομολόγησε πως ήθελε απλά να κλέψει το κινητό της και τη χτύπησε με την πέτρα στο κεφάλι για να μην τον συλλάβουν. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Αλέκα Δήμου, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ζήτησε συγνώμη και είπε πως «θέλει να τον τιμωρήσει ο Θεός»
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια μιας κατοίκου της περιοχής που έφτασε στο σημείο ακούγοντας τα λόγια της μητέρας της 15χρονης: «Ήταν πολύ χτυπημένο το παιδί»… είδα ένα παιδί χωμένο στα βράχια, μια μαμά τρελαμένη από πάνω με την αδελφή της να προσπαθούν να φωνάζουν για βοήθεια για το παιδί»
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, μίλησε στην εκπομπή «Μίλα» για την υπόθεση της 15χρονης που έχει συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο. «Να ευχηθώ στην οικογένεια ταχεία ανάρρωση για τη μικρή μαθήτρια η οποία νομίζω βίωσε τη βιαιότητα, τη σκληρότητα, ενός ανθρωπόμορφου τέρατος.

Star.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: