ΣΙΝΕ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τα μέτρα δεν «κλειδώνουν» αλλά αυξάνονται - Έφθασαν στα 16,5 δισ μέχρι τώρα!

- Τελικά έχει κλειδώσει η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67
- Η ΔΗΜΑΡ αποκάλυψε ότι δύσκολα θα κλειδώσουν τα μέτρα στη σύσκεψη των αρχηγών την Πέμπτη
- Τα 7,5 δισ. ευρώ αφορούν το έτος του 2013
- Αλλάζουν οι φορολογικές κλίμακες και διευρύνεται η φορολογική βάση
Για τις 10.30 το πρωί ορίστηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τον πρωθυπουργό προκειμένου - Θεού θέλοντος - να μπει η οριστική σφραγίδα στο πακέτο των μέτρων των 11,5 δις, που τελικά αποδεικνύεται πως είναι 16,5 δισ. ευρώ και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να φτάσουν και 19 δισ. ευρώ.
Μετά την ενημέρωση του Δημήτρη Χατζησωκράτη από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ από τον υπουργό Οικονομικών για όσα έχουν αποφασιστεί για τα μέτρα, ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο στα γραφεία στην Ιπποκράτους.

Μπαίνοντας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα μέτρα που αφορούν μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι κάτω από τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.
Παρά ωστόσο, τις πληροφορίες που θέλουν τα μέτρα να κλειδώνουν την Πέμπτη, τελικά όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του κ. Χατζησωκράτη δεν θα κλειδώσουν τα μέτρα αύριο. Μάλιστα, ο κ. Χατζησωκράτης αποκάλυψε ότι η τρόικα επιμένει στις απολύσεις στο Δημόσιο.
Οι πληροφορίες που διαρρέονται μέχρι στιγμής από την Ιπποκράτους είναι πως το συνολικό πακέτο αφορά 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ που αφορούν μειώσεις μισθών και συντάξεων και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, ενώ τα φορολογικά έσοδα που θα κληθεί το κράτος να "μαζέψει" είναι της τάξεως των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι ίδιες πληροφορίες του NewsIt αναφέρουν πως από τα 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα 7,5 δισ. αφορούν το έτος του 2013, ενώ φαίνεται πως τελικά "διασώθηκαν" οι συντάξεις του ΟΓΑ και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.
Τελικά, αναφορικά με το δημόσιο, τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας κόβονται πλέον, όπως το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση των συνταξιούχων. Αναφορικά με το ΕΚΑΣ τελικά κόβεται κι αυτό όχι όμως για όσους είναι κάτω των 65 ετών, αλλά για όσους είναι κάτω των 64 ετών.
Αναφορικά με τα ειδικά μισθολόγια παραμένουν οι μεσοσταθμικές μειώσεις, ενώ όπως αποκάλυψε και ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, η τρόικα επιμένει σε απολύσεις θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει ένα μήνυμα.
Όπως όλα δείχνουν αλλάζουν όλα και στα αφορολόγητα κυρίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες που μάλλον για εκείνους θα καταργηθεί εντελώς. Επιπλέον αλλάζουν οι φορολογικές κλίμακες και διευρύνεται η φορολογική βάση.

newsit.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: