ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Επίδομα θέρμανσης: Σε 2 δόσεις και με 4 κριτήρια!

Η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης καθώς και ο τρόπος και τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης εξετάσθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη στο πλαίσιο του διαλόγου για το φορολογικό σύστημα.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών το επίδομα θα χορηγηθεί στους δικαιούχους σε δυο δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα καταβληθεί στην αρχή της χειμερινής σεζόν, δηλαδή στις 15 Οκτωβρίου που ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Η πληρωμή του, θα γίνει σε μετρητά και όχι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που προέβλεπε παλαιότερο σχέδιο. Το συνολικό ύψος της δαπάνης που έχει αποφασιστεί να διατεθεί για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης φθάνει τα 120 - 150 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο όμως δεν έχει προβλεφθεί στον φετινό προϋπολογισμό.
Το επίδομα θα καταβληθεί με τέσσερα κριτήρια - κοινωνικά, γεωγραφικά, εισοδηματικά και ανάλογα με την επιφάνεια της κατοικίας. Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και λοιποί πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι κατοικούν σε περιοχές της χώρας στις οποίες η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριο - Απρίλιο είναι πολύ χαμηλή.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διάλογος για το πρώτο νομοσχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου.

Zougla.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: