ΣΙΝΕ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ελλάδα - Λιθουανία (21:45 MEGA - OTE1)

Με στόχο το δύο στα δύο θα αγωνιστεί απόψε στο Γ.Καραϊσκάκης η Εθνική Ελλάδος κόντρα στη Λιθουανία (21.45 μ.μ. MEGA-OTE Sport 1) προκειμένου να αποδείξει ότι είναι το αφεντικό του ομίλου στην προκριματική φάση για το παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας.
Κλειδί θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού του αγώνα σύμφωνα με όσα είπε ο Φερνάντο Σάντο:
«Εάν θέλουμε να λεγόμαστε ομάδα θα πρέπει να έχουμε απαντήσεις στα προβλήματα που υπάρχουν. Εγώ έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες».
Η ενδεκάδα που θα κατεβάσει ο Πορτογάλος είναι:
Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδης δεξιά, Σπυρόπουλος αριστερά , κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος.
Στο κέντρο δεξιά ο Μανιάτης, αριστερά Φουρτούνης και στην ανάπτυξη Κατσουράνης και Τζιόλης ενώ επιθετικές αιχμές οι Μήτρογλου και Γκέκας.
Το σύστημα είναι 4-4-2 και μπορεί να μετατραπεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα σε 4-2-3-1.
«Με βάση τα όσα έχουμε δει ναι μεν υπάρχουν όμοια χαρακτηριστικά με Λετονία αλλά η Λιθουανία είναι πιο επικίνδυνη ομάδα. Κυρίως γιατί είναι πολύ γρήγορη στις αλλαγές από άμυνα σε επίθεση. Έχει 4-5 πολύ επικινδύνους παίκτες. Είναι μια ομάδα κομμένη στα δύο κατά κάποιον τρόπο αλλά παραμένει επικίνδυνη. Έχει σφιχτή οργάνωση. 
Πιέζει τον κάτοχο της μπάλας» τόνισε ο Σάντος:
«Εμείς αφού θέλουμε να κερδίσουμε θα πρέπει να αγωνιστούμε στο 100%. Το κλειδί για εμένα είναι να ελέγξουμε τον αντίπαλο και το παιχνίδι. Κάτι που κάναμε και στο β’ ημίχρονο του αγώνα στη Λετονία. Εάν δεν το κάνουμε αυτό θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες» .
Για τη διαφορά των γκολ που μετράει για την πρόκριση επεσήμανε:
«Μας απασχολεί το πώς θα νικήσουμε και τίποτα άλλο. Εάν μπορέσουμε να βάλουμε περισσότερα γκολ είναι άλλο θέμα. Όποιος σκέφτεται το πώς θα βάλει περισσότερα γκολ δεν θα προκριθεί. Πρώτα σκεφτόμαστε τη νίκη» και προσέθεσε:
«Είχα πει σε μια συνέντευξη ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα. Είχα πει όμως ότι δεν είμαι ικανοποιημένος γιατί δεν είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν δημιουργούσαμε ευκαιρίες. Οι παίκτες έχουνε καταλάβει καλύτερα αυτό που θέλουμε αλλά και έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια η ομάδα ανταποκρίθηκε και έφτασε κοντά σε αυτό που θέλω να βλέπω. Μια ομάδα σφιχτή αμυντικά αλλά όταν έχει την κατοχή της μπάλας τότε μπορεί να είναι αρκετά απειλητική» και κατέληξε:
«Δεν υπάρχει διαφορά στα συστήματα που προσπαθούμε να οργανώσουμε την ομάδα. Έχει να κάνει με τον τρόποι που κινούνται οι παίκτες αμυντικά ή επιθετικά και ότι οι αρχικές τοποθετήσεις. Αυτό και είναι και το λάθος που κάναμε στο α’ ημίχρονο του ματς με τη Λετονία. Ήμασταν στατικοί χωρίς κίνηση. Η σημασία είναι πως ο παίκτης κινείται με ή χωρίς μπάλα».

blog.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: