ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΚ: 22χρονη έφτασε να ζυγίζει 19 μόλις κιλά!

Χαμόγελα και αισιοδοξία σε ανθρώπους με παρόμοιο πρόβλημα υγείας σκορπά η ιστορία της 22χρονης Emma O’Neil η οποία έπασχε από νευρική ανορεξία και τώρα χαίρει άκρας υγείας.
Η κατάσταση της Emma ήταν πολύ σοβαρή. Η ζωή της κρεμόταν από μία κλωστή καθώς είχε φτάσει να ζυγίζει 19 κιλά!!! Φανταστείτε ότι κάθε φορά που ξάπλωσε στο κρεβάτι το δέρμα της γέμιζε με μελανιές…
Μια μέρα που περπατούσε στο δρόμο κατέρρευσε και παραλίγο να την χτυπήσει αμάξι. Αυτή η μέρα την στιγμάτισε και την έκανε να θέλει να γίνει καλά!
Τώρα 8 χρόνια μετά, η Emma από το Glasgow δείχνει πιο όμορφη όσο ποτέ, ενώ έχει ιδρύσει έναν οργανισμό με φίλες της, ο οποίος βοηθά κοπέλες με προβλήματα ανορεξίας να κερδίσουν την μάχη με τον θάνατο. Επίσης προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη και στους γονείς των ασθενών.
«Όταν είχα αυτό το πρόβλημα υγείας, δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω πόσο άρρωστη ήμουν και πόσο κακό θα μπορούσα να είχα κάνει στον εαυτό μου. Ήμουν τόσο αδύνατη που όταν ξάπλωνα τα όστα μου ήταν σαν ξυραφάκια που προεξείχαν και μελάνιαζαν το δέρμα μου».
Η Emma πέρασε όλη της την εφηβεία μπαινοβγαίνοντας σε νοσοκομεία ενώ γιατροί και συγγενείς την παρακαλούσαν να φάει. Οι ειδικοί μάλιστα της είχαν πει πως ήταν η χειρότερη περίπτωση ανορεξίας που είχαν ποτέ δει.
«Δεν ήμουν ποτέ παχουλή καθώς πάντα γυμναζόμουν. Όμως ήθελα να δω πόσο αδύνατη μπορούσα να γίνω.» εξομολογείται η ίδια και θυμάται μία μέρα που πήγε για ψώνια με τον μπαμπά της. «Ήμουν τόσο αδύνατη που μόνη μου δεν μπορούσα να ανέβω τα σκαλιά. Έτσι με κουβάλησε ο πατέρας μου».
«Θέλω όλο αυτόν τον εφιάλτη που έζησα αλλά και όσα κατάφερα να γίνουν μάθημα για πολλούς νέους που μπορεί να αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Θέλω να τους βοηθήσω και να τους προειδοποιήσω για το τι μπορεί να πάθουν…»

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: