ΣΙΝΕ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τα 32 πολιτικά πρόσωπα που "ψάχνει" το ΣΔΟΕ

Απαντώντας σε ερώτημα που του είχε απευθύνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Ν. Τσούκαλης, ο υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι ο αριθμός των προσώπων που τελούν υπό έλεγχο δεν είναι κλειστός και σταθερός αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου.
Επιβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας τους ελέγχους πολιτικών προσώπων από το ΣΔΟΕ, οι οποίοι, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο που απέστειλε στην Βουλή, αφορούν 32 πολιτικά πρόσωπα.
Ενισχύονται οι πιέσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών για την αποκάλυψη των ονομάτων των 32 τουλάχιστον βουλευτών που συμπεριλαμβάνονται στην περίφημη λίστα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
Ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση απαίτησε τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, που θεωρητικά βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ. Η υπηρεσία αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη της λίστας μετά την κατάθεση της υπ' αριθμόν 1231/2.9.2012 ερώτηση βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλη, ενώ αργά το μεσημέρι ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως η λίστα είναι υπαρκτή αλλά και πως ο αριθμός των πολιτικών προσώπων που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο είναι διαρκώς… αυξομειούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στη zougla.gr, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν πως ολοκληρώνεται το πόρισμα για το «πόθεν έσχες» πέντε πολιτικών προσώπων, τριών υπουργών και δύο βουλευτών, χωρίς να διευκρινίζεται επαρκώς εάν αυτά τα πέντε πρόσωπα εξακολουθούν να κατέχουν αυτά τα αξιώματα. Επιπλέον, ελέγχονται 100 πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Όπως αναφέρει, το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο της αποστολής του, διενεργεί ελέγχους για το «πόθεν έσχες», με στόχο την αποκάλυψη και πάταξη κρουσμάτων της διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνον. Τέλος, διευκρινίζει ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει, εκτός των άλλων, και στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν).
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, είχε επισημάνει στην ερώτησή του ότι προκάλεσε ερωτηματικά και απορίες η αναμενόμενη αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, καθώς είναι γνωστό ότι το Σώμα έχει ξεκινήσει ελέγχους και για πολιτικά πρόσωπα. Για το λόγο αυτό ο βουλευτής είχε ζητήσει να ενημερωθεί αν πράγματι βρίσκονται σε εξέλιξη τέτοιοι έλεγχοι και σε ποια ακριβώς φάση βρίσκονται.

Να δοθεί στη Βουλή η λίστα του ΣΔΟΕ
Σύγκληση της επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, προκειμένου να έλθει στην κατοχή της και να εξεταστεί λίστα του ΣΔΟΕ, που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, περιλαμβάνει και πολιτικά πρόσωπα.

Σχετική επιστολή έστειλε σήμερα στον πρόεδρο της επιτροπής Αθανάσιο Νάκο:
«Κύριε Πρόεδρε,
Ζητώ την άμεση σύγκληση της επιτροπής του άρθρου 21 για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων, προκειμένου να ζητήσει όλα τα αναγκαία στοιχεία και να εξετάσει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που προκύπτει από τα δημοσιεύματα για τη λίστα του ΣΔΟΕ που περιλαμβάνει και πολιτικά πρόσωπα.
Η ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης για τη σχετική υπόθεση υπογραμμίζει τη σοβαρότητα του θέματος. Επιβάλλει την ενεργοποίησή της κατά τον νόμο αρμόδιας επιτροπής του Κοινοβουλίου χωρίς την παραμικρή ολιγωρία. Απαιτείται να συζητηθούν και να αποφασιστούν, με ευθύνη, συλλογικότητα και κυρίως αποτελεσματικά, όλες οι δέουσες κατά τον νόμο και τον κανονισμό της Βουλής ενέργειες, προκειμένου να ανταποκριθούμε στην πάνδημη απαίτηση της κοινωνίας για πλήρη διαφάνεια και αυστηρές κυρώσεις εναντίον όσων παραβιάζουν τον νόμο και το περί δικαίου αίσθημα».

Zougla.grΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: