ΣΙΝΕ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

"Οι Έλληνες να δουλεύουν 6 μέρες τη εβδομάδα, 13 ώρες την μέρα"

Η Βέλγικη εφημερίδα De Morgen, υπό τον τίτλο «Οι Έλληνες πρέπει να δουλεύουν 6 μέρες τη εβδομάδα, 13 ώρες την μέρα», υπενθυμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει στο άτυπο Ecofin να παρουσιάσει στους εταίρους της ένα ολοκληρωμένο σχέδιο περικοπών.
Στο ανυπόγραφο ρεπορτάζ που φιλοξενεί, σημειώνει ότι η τρόικα ασκεί έντονες πιέσεις προκειμένου οι Έλληνες εργαζόμενοι να δουλεύουν περισσότερο και για τον λόγο αυτόν τάσσονται υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας.
το ρεπορτάζ επικαλείται σχετικά δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η τρόικα ζητά αύξηση του χρόνου εργασίας κατά 1 ημέρα, χωρίς οκτάωρο, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ώστε η εργασία να φτάσει -στο ανώτερο- στις 13 ώρες την ημέρα και στις 78 την εβδομάδα, αντί των 40 που ισχύουν αυτήν τη στιγμή.
Ακόμη, η τρόικα φέρεται να ζήτησε από τον Έλληνα υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση τη μείωση τουλάχιστον στο μισό του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή του 50% της αποζημίωσης, που σήμερα βρίσκεται στους τέσσερις, πέντε ή και έξι μήνες ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας, αλλά και την αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια.

Zougla.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: