ΣΙΝΕ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Καιρός: Βροχές από σήμερα το μεσημέρι και βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.).
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 30 στη Νότια Ελλάδα, από 17 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 20 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα η μέγιστη θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες θυελλώδεις, αλλά θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι.

Αττική
Ηλιοφάνεια προβλέπεται για την Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια του νομού και στα ανατολικά παράλια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στον Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε σχεδόν θυελλώδεις στον Νότιο Ευβοϊκό, με σταδιακή εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι έως μέτριοι.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις προβλέπονται που βαθμιαία θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν παροδικές μπόρες και στη δυτική Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία όμως θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανόν πρόσκαιρες μπόρες και στα υπόλοιπα, κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται με πιθανότητα παροδικής μπόρας στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απ ό 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη, κυρίως τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Zougla.grΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: