ΣΙΝΕ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιες περικοπές «ανακοινώθηκαν» σε ένστολους - πανεπιστημιακούς

Κλιμακωτές μειώσεις από 5 έως και 30% στους μισθούς του εκπαιδευτικού και ερευνητικού προσωπικού των ΑΕΙ και ΤΕΙ, και μειώσεις από 6,5 έως 7,5% φέτος και πάνω από 12% το 2013 στους μισθούς των σωμάτων ασφαλείας, περιλαμβάνει το σχέδιο περικοπών των Ειδικών Μισθολογίων που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών στους πανεπιστημιακούς και τους ένστολους, καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.
Οι εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών δήλωσαν ότι η μεσοσταθμική μείωση των αποδοχών τους, με τα νέα μέτρα θα φτάσει το 17,5%, στα επίπεδα του 1995.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών, οι μειώσεις στις αποδοχές θα είναι κλιμακωτές και συγκεκριμένα, στα 0- 1.000 ευρώ θα είναι 5%, στα 1.001- 1.500 ευρώ θα είναι 15%, στα 1.501- 2.500 ευρώ θα είναι 25% και στις αποδοχές των 2.501 ευρώ και άνω θα γίνουν περικοπές 30%.
Οι πανεπιστημιακοί κατήγγειλαν ότι, με τις περικοπές αυτές, επιστρέφουν μισθολογικά στο 1995 και αντιπροτείνουν να υπάρξει, για το σύνολο των ειδικών μισθολογίων, επιστροφή στα μισθολογικά επίπεδα του 2001.
Οι πανεπιστημιακοί προανήγγειλαν κινητοποιήσεις, ενδεχομένως και μέσα στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.
Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προειδοποίησαν και οι συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας που αποχώρησαν λίγο νωρίτερα από τη συνάντηση με τον υπουργό.
Η συνάντηση διήρκεσε μόλις 15 λεπτά και όπως ανέφεραν αμέσως μετά οι εκπρόσωποι των ένστολων, ο υπουργός τούς παρουσίασε ένα προαποφασισμένο σχέδιο, για περικοπές της τάξεως του 6,5%- 7% εφέτος και 12% το 2013.
Όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, οι περικοπές υπερβαίνουν το 20%, εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι «παγώνουν» οι προαγωγές και κατ' επέκταση η μισθολογική εξέλιξη. Κάλεσαν δε, τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, να «βάλουν φρένο στα σχέδια για περικοπές».

Ethnos.grΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: