ΣΙΝΕ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλη ανακάλυψη από ομάδα Έλληνα ερευνητή!!!

Έλληνας ερευνητής ανακάλυψε ένα νέο υλικό που καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ στη μετατροπή της διαφεύγουσας θερμότητας σε ενέργεια.
Αμερικανοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον Έλληνα καθηγητή...

Μερκούρη Καναντζίδη, ελπίζουν ότι η εφεύρεσή τους θα κατακτήσει μια θέση στην αγορά «καθαρής» ενέργειας.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, το πρωτοποριακό υλικό επιτυγχάνει την υψηλότερη αποδοτικότητα στην απορρόφηση της θερμότητας από μια πηγή και στη μετατροπή της σε ενέργεια. Συγκεκριμένα, το 15 με 20% της θερμότητας που εξαφανίζεται από την εξάτμιση των αυτοκινήτων και τις καμινάδες των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής ή των εργοστασίων θα μπορούσε, με τα κατάλληλα μέσα, να ανακτηθεί με τη μορφή ηλεκτρικής ενέργειας.
Πρόκειται για έναν ημιαγωγό που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της διαστημικής αποστολής «Απόλλων» για τον εφοδιασμό των αστροναυτών με μια ανανεώσιμη, θερμοηλεκτρική πηγή ενέργειας.
Ο δρ Μερκούρης Καναντζίδης, καθηγητής χημείας στο Πανεπιστήμιο «Northwestern» στο Σικάγο και επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε: «Σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν ρεαλιστικές προοπτικές να ανακτήσουμε διαφεύγουσα θερμότητα και να τη μετατρέψουμε σε ενέργεια».

Zougla.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: