ΣΙΝΕ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Λουκέτο σε στρατόπεδα: Κλείνει το Κ.Ε.Ν. Μαυροδενδρίου και Άργους;

Ανησυχία προκαλούν τα δημοσιεύματα πανελλαδικών εφημερίδων, αναφορικά με τον νέο σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται να κλείσουν 13 κέντρα εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και το Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, αλλά και το αντίστοιχο στο Άργος Καστοριάς. Πρόκειται για το δεύτερο δημοσίευμα μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, για το εν λόγω στρατόπεδο, ενώ τελευταία το φως της δημοσιότητας είδαν και πληροφορίες για στρατόπεδα που κλείνουν πανελλαδικά μέσα σε αυτά και τμήμα του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων, στην Κοζάνη, ένα εγκαταλελειμμένο πρώην στρατόπεδο στο Τσοτύλι και κάποια ακόμη στη Δυτική Μακεδονία.Στο περιθώριο υπογραφής σύμβασης για την παραγωγή βιοντίζελ στο δημαρχείο Κοζάνης, ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας πως η όλη προσπάθεια για αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρέπει να γίνει σε βάρος της περιφέρειας, με δεδομένες και τις πληροφορίες που υπάρχουν βάση δημοσιευμάτων για λουκέτο σε τμήμα του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων.
Χαρακτηριστικά τόνισε πως «αν οι συρρικνώσεις αυτές είναι εις βάρος της περιοχής μας, εις βάρος της Δυτικής Μακεδονίας, σαφώς και θα υπάρξει εντονότατη αντίδραση. Περιμένουμε, ωστόσο, να δούμε τις εξελίξεις…».
Χαρακτηριστικά, επεσήμανε ότι: «Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι μέσα από τα μέτρα των 11.5 δις ευρώ που αναγκάζεται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να προσαρμοστεί στις επιταγές της Τρόικας, περιλαμβάνονται και κάποιες συγχωνεύσεις. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία μπαίνουν και τα ανά τη χώρα στρατόπεδα. Δεν είναι μόνο το στρατόπεδο Μαυροδενδρίου, αλλά και για μέρος του στρατοπέδου Μακεδονομάχων γράφτηκαν κάποια πράγματα. Προφανώς, κάποια στρατόπεδα συνεισφέρουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνεισφέρουν και στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Υπάρχουν άνθρωποι που εξυπηρετούνται από καταστήματα. Από κει και πέρα, εγώ παρακολουθώ από κοντά την υπόθεση και περιμένω να δω ποια θα είναι η συνολική πρόταση. Αυτό που με βρίσκει κάθετα αντίθετο είναι όλες οι επιλογές και οι συρρικνώσεις να γίνονται εις βάρος της Δυτικής Μακεδονίας. Τότε θα υπάρξει εντονότατη αντίδραση».
Παράλληλα, όμως , προσέθεσε ότι «δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι πρέπει να γίνουν αναδιαρθρώσεις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά αυτές οι αναδιαρθρώσεις εις βάρος της ελληνικής περιφέρειας, εις βάρος της Δυτικής Μακεδονίας. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα αντιδράσουμε έντονα».
Μένει να φανεί ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις του Υπουργείου τόσο για τα στρατόπεδα της Κοζάνης, όσο και όλης της Δυτικής Μακεδονίας.
από τον Πρωινό ΛόγοΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: