ΣΙΝΕ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ψηφίζουν ήδη στις μισές αμερικανικές πολιτείες

Για τους ψηφοφόρους στις μισές αμερικανικές πολιτείες οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου έχουν ήδη ανοίξει.
Οι ψηφοφόροι, που δεν μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους την ημέρα των εκλογών ή προτιμούν να κάνουν κάτι άλλο, δεν χρειάζεται να δικαιολογηθούν.
Το 2008, περίπου το 30% των ψηφοφόρων είχε ψηφίσει πριν από την ημέρα των εκλογών, είτε πηγαίνοντας σε εκλογικά τμήματα ή με επιστολική ψήφο, την πιο συνηθισμένη και λιγότερο δαπανηρή μέθοδο στις ΗΠΑ.Φέτος, το ποσοστό μπορεί να φτάσει το 35% σύμφωνα με τον Μάικλ Μακντόναλντ, ειδικό στην «πρώιμη ψήφο» και καθηγητή στο πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον, ο οποίος θεωρεί τον Οκτώβριο και όχι τον Νοέμβριο τον πιο σημαντικό μήνα των εκλογών.
Οι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων στην Φλόριντα και το 45% στο Οχάιο, δύο πολιτείες με αμφίβολο αποτέλεσμα, θα ψηφίσουν πριν από την 6η Νοεμβρίου.
Ήδη σε 25 από τις 50 πολιτείες επιτρέπεται η επιστολική ψήφος και σε τρεις από αυτές -Νότια Ντακότα, 'Αινταχο και Βερμόντ- έχουν ανοίξει εκλογικά κέντρα.
Αν και οι προεδρικές εκλογές διεξάγονται πάντα την πρώτη Τρίτη του Νοεμβρίου, η οργάνωσή τους είναι θέμα των πολιτειών, που αποφασίζουν από μόνες τους τις ημερομηνίες των πρώιμων εκλογών, τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιήσουν, ακόμα και το πως θα είναι τα ψηφοδέλτια.
Στη Βόρεια Καρολίνα από τις 6 Σεπτεμβρίου έχει αρχίσει η αποστολή επιστολικών ψήφων. Στο Όρεγκον και στην πολιτεία της Ουάσινγκτον όλοι οι ψηφοφόροι μπορούν από τις 19 Οκτωβρίου να στέλνουν τις ψήφους τους ταχυδρομικά.
Αντίθετα με το 2008, φέτος, οι «Ρεπουμπλικάνοι που θα ψηφίσουν πριν από την ημέρα των εκλογών, αναμένεται να είναι περισσότεροι», προβλέπει ο Μακντόναλντ, ο οποίος υπογραμμίζει πως οι επιτελείς του Ρόμνεϊ προσπαθούν να προλάβουν όπως έκαναν οι Δημοκρατικοί στις προηγούμενες εκλογές.
«Οι υποψήφιοι έχουν περισσότερο χρόνο να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους», εξηγεί ο Ντάνι Χέις, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον. «Δεν χρειάζεται να ανησυχούν γι΄αυτούς την ημέρα των εκλογών και μπορούν να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε άλλες ομάδες ψηφοφόρων, όπως οι κεντρώοι και οι αναποφάσιστοι», πρόσθεσε.
Οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα υπολογίζουν στην ψήφο των νέων. Το 2008, το 66% των ψηφοφόρων ηλικίας 18 ως 29 ετών είχαν ψηφίσει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.
Ο ίδιος ο Ομπάμα έστειλε ένα μήνυμα στους ψηφοφόρους αυτούς, στο Οχάιο κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν πριν από τις 6 Νοεμβρίου, λέγοντας: «Εσείς οι νέοι πηγαίνετε να ψηφίσετε νωρίτερα, γιατί την ημέρα των εκλογών μπορεί να μην ξυπνήσετε...αν το κάνετε αυτό, μετά θα σάς μείνει χρόνος να βοηθήσετε τους άλλους να ψηφίσουν».

blog.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: