ΣΙΝΕ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Το χάμπουργκερ αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη

Το τηγανητό κρέας και ιδιαίτερα τα χάμπουργκερ μπορεί να αυξήσει έως και κατά 40% τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Οι ερευνητές εξηγούν ότι όταν το κόκκινο κρέας μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες απελευθερώνονται καρκινογόνα χημικά που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο της νόσου.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια και του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνια ανάλυσαν στοιχεία από 2000 άνδρες που συμμετείχαν σε μια έρευνα για τον καρκίνου του προστάτη. Περισσότεροι από τους μισούς είχαν διαγνωστεί με προχωρημένη μορφή της νόσου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έτρωγαν περισσότερες από μιάμιση μερίδες τηγανητού κρέατος την εβδομάδα διέτρεχαν κατά 30% αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν, ενώ εκείνοι που κατανάλωναν άνω των 2,5 μερίδων την εβδομάδα διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο κατά 40% να έχουν καρκίνο του προστάτη προχωρημένης μορφής. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι έρευνες συσχετίζουν την κατανάλωση κρέατος μαγειρεμένου σε υψηλές θερμοκρασίες με τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.
Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Carcinogenesis».

Zougla.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: