ΣΙΝΕ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Αλβανοί λαθροκυνηγοί σκότωσαν με καλάσνικοφ σπάνιο αγριοκάτσικο

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας από τη δράση Αλβανών λαθροθηρών οι οποίοι σκοτώνουν τα σπάνια αγριοκάτσικα που απειλούνται με εξαφάνιση στην προστατευόμενη περιοχή του Γράμμου, χρησιμοποιώντας μάλιστα… «Καλάσνικοφ».
Αυτόπτες μάρτυρες είδαν λαθροκυνηγούς να μπαίνουν από τη γειτονική χώρα και να «γαζώνουν» με… οπλοπολυβόλο ένα από τα λιγοστά ζώα στην θέση "Ράζντολι", κοντά στο Πληκάτι. Τα εναπομείναντα αγριοκάτσικα δεν είναι πάνω από 50 στην περιοχή και έχουν χαρακτηριστεί ως «σπάνιο είδος» από το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας και το κυνήγι τους απαγορεύεται αυστηρά.
Πάνω από δέκα σκυλιά έπεσαν θύματα ομαδικής δολοφονίας από ασυνείδητους που σκόρπησαν δηλητηριασμένα «μεζεδάκια» στην πλατεία Παυσίλυπο του δήμου Καρδίτσας, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που προκαλούσαν και στα μικρά παιδιά τα οποία έπαιζαν ανυποψίαστα εκεί.
Μεταξύ των νεκρών ζώων δεν ήταν μόνο αδέσποτα αλλά και οικόσιτα σκυλιά που έκαναν βόλτα στην πλατεία. Τα άτυχα ζώα μεταφέρθηκαν σε τοπικούς κτηνίατρους, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν οργανοφωσφορικές ουσίες οι οποίες εμπεριέχονται σε φυτοφάρμακα για να εξοντώσουν τα άτυχα σκυλιά.

Seleo.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: