ΣΙΝΕ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Κύπρος: Συνελήφθη ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικής εφημερίδας Radikal συνελήφθην ο άνθρωπος που συμμετείχε στη δολοφονία των Ελληνοκυπρίων Σολωμού Σολωμού και του Τάσου Ισαάκ.
Πρώτη ειδηση είναι στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Radikal οτι ο καθηγητής πανεπιστημίου Erhan Arıklı συνελήφθη από τις αρχές του Κιργιστάν για συμμετοχή του στη δολοφονία των Κυπρίων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.
Μετά από την εξέλιξη αυτή σήμανε συναγερμός στο τουρκικό υπουργείο εξωτερικών. Ο συλληφθείς, όταν τελέστηκαν οι δολοφονίες του Σολωμού Σολωμού και Τάσου Ισαάκ ήταν πρόεδρος της εθνικιστικής παρακρατικής οργάνωσης Türk-Bir. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της εφημερίδας ο Ερχάν Αρικλί διέμενε επί 14 χρόνια στο Καζακστάν και ήταν εκπρόσωπος του παράνομου τουρκοκυπριακού κράτους στο Κιργιστάν.
Ο Σολωμός Σολωμού (1970-14 Αυγούστου 1996) ήταν Ελληνοκύπριος από το Παραλίμνι, γνωστός σήμερα μέσα από τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του, την ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ στην Κύπρο. Η δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, έγινε τρεις ημέρες πριν εκείνης του εξαδέλφου του, Σολωμού Σολωμού.
Στις 24 Ιουνίου 2008 το ευρωπαϊκό δικαστήριο βρήκε ένοχη την Τουρκία για την δολοφονία των Σολωμού και Ισαάκ. Σύμφωνα με το δικαστήριο η Τουρκία κρίθηκε ένοχη για την παραβίαση του άρθρου 2 της ευρωπαϊκής συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί δεν έγινε καμία έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο του. Επίσης εκδίκασε χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του Σολωμού.
fimes.grΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: