ΣΙΝΕ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα δημοσκόπηση έκπληξη!!!

Με τα νέα σκληρά μέτρα προ των πυλών, οι πολίτες εμφανίζονται απογοητευμένοι από τα πάντα. Αυτό δείχνει το Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως το κλίμα… επιστρέφει σε επίπεδα πριν από τις εκλογές του Ιουνίου. Κανένα από τα κόμματα δεν κερδίζει την εμπιστοσύνη του 54% των ερωτηθέντων. Το ποσοστό έχει αυξηθεί αφού στην έρευνα του Ιουλίου το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο...
39%.
Το 20% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τη ΝΔ, το 12% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 9% το ΠΑΣΟΚ, το 8% τη ΔΗΜΑΡ, το 5% τη Χρυσή Αυγή, το 4% τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το 3% το ΚΚΕ.
Δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και τον τρόπο που αυτή χειρίζεται τα προβλήματα της χώρας δηλώνει το 79%, ενώ το ποσοστό που είναι δυσαρεστημένο από την αντιπολίτευση φτάνει στο 85%.
Ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση είναι το 20% των ερωτηθέντων και από την αντιπολίτευση το 13%.
Σε περίπτωση που γίνονταν αύριο εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα επικρατούσε με μικρή διαφορά εκτιμά το 38%, ενώ το 31% εκτιμά ότι θα νικούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το 10% των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαινε με μεγάλη διαφορά και το 5% η ΝΔ.
Στην παράσταση νίκης, το 43% εκτιμά ότι θα κέρδιζε η ΝΔ και το 41% ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το 37% των πολιτών, πάντως, ανεξάρτητα με το τι ψηφίζει, θεωρεί ότι μία κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας. Το 23% προτιμά μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 34% καμία από τις δύο.
Το 68% περιμένει πρόωρες εκλογές και το 23% εκτιμά ότι η κυβέρνηση μάλλον θα εξαντλήσει την τετραετία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την καλύτερη αντιπολίτευση σύμφωνα με το 32% των πολιτών κι ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 14%, η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΚΚΕ με 10% ενώ το 24% δεν επιλέγει κανένα από τα κόμματα.
Πιο δημοφιλές κόμμα είναι η ΔΗΜΑΡ με 47% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 42%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 40%, ΝΔ 38%, ΠΑΣΟΚ 23%, Χρυσή Αυγή 22% και ΚΚΕ 19%. Όμως, σε σχέση με τον περασμένο Μάιο, η Χρυσή Αυγή έχει κερδίσει 10 μονάδες και η ΔΗΜΑΡ έχει χάσει 15.
Ο Φώτης Κουβέλης είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 52%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 42%, ο Αντώνης Σαμαράς 39%, ο Πάνος Καμμένος 39%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 29%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 22% και η Αλέκα Παπαρήγα 20%.
Και εδώ, σε σχέση με τον Μάιο, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής βλέπει τα ποσοστά του αυξημένα κατά 8 μονάδες και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μειωμένα κατά 15.
Ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται από το 40% ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29%. Το 28% δεν θεωρεί κανέναν από τους δυο.
Ανάμεσα τους αρχηγούς και των επτά κομμάτων της Βουλής, καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο… κανένας με 30% (έναντι 17% τον Μάιο). Ακολουθούν Αντώνης Σαμαράς 22% (20% τον Μάιο), Αλέξης Τσίπρας 17% (22% τον Μάιο), Ευάγγελος Βενιζέλος 10% (16% τον Μάιο), Φώτης Κουβέλης 8%, Πάνος Καμμένος 6%, Νίκος Μιχαλολιάκος και Αλέκα Παπαρήγα 3%.
Το 29% των πολιτών εμπιστεύεται πολύ έως αρκετά τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και το 64% λίγο έως καθόλου.
Το 74% θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, έναντι του 66% που θεωρούσε το ίδιο τον Ιούλιο και του 86% τον Μάιο. Αντίθετα στη σωστή κατεύθυνση πηγαίνουν τα πράγματα για το 19% των ερωτηθέντων τον Σεπτέμβριο, έναντι 23% τον Ιούλιο και 6% τον Μάιο.
Το 9% κρίνει ότι η θέση της Ελλάδας στον κόσμο είναι σήμερα πιο ισχυρή απ’ ό,τι ήταν ένα χρόνο πριν. Αντίθετα, το 60% κρίνει ότι έγινε πιο αδύνατη, ενώ για το 31% τη θεωρεί στάσιμη.
Ακόμα, το 46% θεωρεί απίθανη τη χρεοκοπία τουλάχιστον για τους επόμενους 12 μήνες. Το αντίστοιχο ποσοστό τον Ιούλιο ήταν 47% και τον Μάιο 38%.
Πιθανή θεωρεί τη χρεοκοπία το 38% των ερωτηθέντων (39% τον Ιούλιο και 49% τον Μάιο), ενώ το 13% θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει.
Από τους ψηφοφόρους των τριών πρώτων κομμάτων (βάσει των αποτελεσμάτων των τελευταίων βουλευτικών εκλογών), χρεοκοπία βλέπουν το 25% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 23% του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, το 85% εκτιμά ότι τα νέα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνηση αφορούν τους ίδιους προσωπικά ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς τους, ενώ το 11% κρίνει ότι δεν τους αφορούν.
Όσον αφορά στο μνημόνιο, το 68% τάσσεται κατά του μνημονίου και το 21% υπέρ.
Από τους ψηφοφόρους των τριών πρώτων κομμάτων περισσότερο υπέρ είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (46%) και ακολουθούν της ΝΔ (38%). Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του μνημονίου είναι μόλις το 4% των ψηφοφόρων του.
Το 67% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη για το ευρώ, έναντι 72% τον Ιούλιο και 77% τον Μάιο. Αντίθετα αυξήθηκαν οι αρνητικές γνώμες, στο 31% τον Σεπτέμβριο, από 26% τον Ιούλιο και 22% τον Μάιο.
Από τους ψηφοφόρους των κομμάτων, θετική γνώμη για το ευρώ έχουν το 90%, των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 81% της ΝΔ και το 52% του ΣΥΡΙΖΑ.
Το 53% θεωρεί ότι η ευρωζώνη έχει μέλλον, αντίθετα με το 41% που κρίνει ότι δεν έχει.

karfitsa.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μαπα δημοσκοπηση....