ΣΙΝΕ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Νεκρός ο στρατηγός Πάβελ Γκράτσεφ

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του τέως υπουργού Άμυνας της Ρωσίας και στρατηγού, Πάβελ Γκράτσεφ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Μόσχας την Κυριακή. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ο θάνατος του Γκράτσεφ - που νοσηλευόταν επί 10 ημέρες - οφείλεται σε συγκοπή. Το νοσοκομείο, πάντως, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου του στρατηγού.
Ο Γκράτσεφ είχε υπηρετήσει στην εκστρατεία των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, ενώ το 1991 είχε συμμετάσχει στο πραξικόπημα του Αυγούστου. Ως διοικητής των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων, είχε εκτελέσει την εντολή της Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης να αναπτύξει τα στρατεύματά του στη Μόσχα. Αργότερα, πάντως, πήρε το μέρος του Μπορίς Γιέλτσιν και τον Μάιο του 1992 διορίστηκε υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Τσερομίρντιν.
Το 1993, ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή να βομβαρδιστεί το ρωσικό Κοινοβούλιο, που είχε καταληφθεί από κομμουνιστές στασιαστές. Ήταν επίσης εκείνος που διέταξε και επόπτευσε την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τις χώρες του άλλοτε Συμφώνου της Βαρσοβίας.
Κάτω από την ηγεσία του Γκράτσεφ, οι ρωσικές δυνάμεις έδρασαν στον πόλεμο της Τσετσενίας (1994-1996) και είχε προκαλέσει την οργή του κόσμου η δήλωσή του: «Οι 18χρονοι στρατιώτες σκοτώνονται για τη Ρωσία με το χαμόγελο στα χείλη».

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: