ΣΙΝΕ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Οριστικά στην Football League ο Ηρακλής!

Αυτή τη φορά είναι οριστικό. Ο Ηρακλής τη νέα αγωνιστική περίοδο θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Football League και θα προσπαθήσει να επιστρέψει άμεσα εκεί που ανήκει.
Η Football League εξέδωσε σχετική ανακοίνωση γνωστοποιώντας την απόφαση για συμμετοχή των τριών ομάδων (Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου οι άλλες δύο)
Στο νέο πρωτάθλημα θα αγωνιστούν 21 ομάδες, ενώ θα προβιβαστούν στην Σούπερ Λίγκα τέσσερις ομάδες. Η κλήρωση θα διενεργηθεί την Τρίτη 18/9.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

-Στα γραφεία της ΕΠΟ βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του Ηρακλή, Θεόδωρος Παπαδόπουλος μαζί με τον αντιπρόεδρο Αργύρη Ασφαλτίδη
-Να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες είναι οριακές, καθώς το απόγευμα ειναι προγραμματισμένη η κλήρωση του πρωταθλήματος
-Πριν από λίγο ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 93.7 της Καβάλας τόνισε: "Παρακολουθώ τις εξελίξεις όσο μπορώ. Ενώ στην αρχή η ΕΠΟ είχε πει το ΟΚ και το πρόβλημα ήτανε η Foot ball League τώρα η Football League λέει το ΟΚ και έχουμε κάποια ερωτηματικά από την πλευρά του Πιλάβιου τα οποία όμως ξεπερνιούνται. Είμαι σίγουρος όμως ότι τελικά θα πεί και η ΕΠΟ το τελικό ΟΚ. Όπως τα παρακολουθώ τα πράγματα νομίζω ότι θα πάνε καλά".
-Η γελοιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έχει τελειωμό. Ξανά στη Football League επιστρέφει το θέμα, το δ.σ. της οποίας συνεδριάζει στις 2.00 μ.μ., δύο ώρες δηλαδή πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες η ευχή του Σοφοκλή Πιλάβιου έγινε επιθυμία τονίζοντας, ότι θέλει οι ομάδες αυτές να παίξουν στη Football League αλλά πέταξε και πάλι το μπαλάκι στην Ένωση. Την επιθυμία αυτή πάντως, φαίνεται να ασπάζονται και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ. Παράλληλα πρόσθεσε και το γεγονός ότι απειλούν την ζωή του. 
-Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αναβληθεί η κλήρωση, προκειμένου να παρθεί η απόφαση.
-Η ΕΠΟ δεν απέστειλε κανένα έγγραφο που να δεσμεύει την Football League, να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, γι' αυτό αναφέραμε την λέξη "επιθυμία" στην ομιλία του Πιλάβιου και όχι "εντολή".
-Δηλώσεις Βίκτωρα Μητρόπουλου στο "Αθλητικό Μετρόπολις": "Βλέπω ότι δύσκολα θα περάσει το θέμα, γιατί δεν έχει βρεθεί η νομική φόρμουλα. Η ΕΠΟ έδωσε τις ποινές του και πρέπει να κάνει ανάκληση των περσινών ποινών του Ηρακλή, διότι αυτή τις επέβαλε".
-Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Ηρακλή, πριν από λίγο η ΕΠΟ απέστειλε έγγραφο στη Football League που αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας ζητά ομόφωνα την συμμετοχή Ηρακλή, Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στο πρωτάθλημα της Football League.
-Για να μην υπάρχουν πανηγυρισμοί και απογοητεύσεις θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά: Αυτή τη στιγμή το ρεπορτάζ μεταφέρεται από τα γραφεία της ΕΠΟ σ' αυτά της Football League. Από την πλευρά της η ΕΠΟ με την αποστολή του εγγράφου έχει εκφράσει την ομόφωνη επιθυμία της για συμμετοχή των ομάδων στη Football League όμως, το νομικό έρεισμα για το οποίο επεστράφη η υπόθεση στην Ομοσπονδία δεν δόθηκε. Αυτό σημαίνει, ότι τα ενδεχόμενα είναι πολλά και το τοπίο παραμένει θολό. Το πρώτο λοιπόν σενάριο αναφέρει ότι η Football League μπορεί να πάρει επιτέλους θετική απόφαση ως προς το θέμα. Το δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι η Ένωση μπορεί να αποφασίσει την συμμετοχή των ομάδων στην Football League 2, γεγονός από το οποίο ο Ηρακλής δεν θα έχει κανένα κέρδος με δεδομένο ότι αγωνίζεται ήδη εκεί. Το τρίτο σενάριο αναφέρει ότι η υπόθεση μπορεί να πάρει αναβολή μέχρι την Παρασκευή, παράλληλα με την αναβολή της κλήρωσης του πρωταθλήματος. Ωστόσο, το μόνο βέβαιο είναι ότι η υπόθεση θα γυρίσει ξανά στην ΕΠΟ μόνο για επικύρωση, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι χειρισμοί του Γιάννη Ιωαννίδη, αν υπάρξουν...
-Θετικός οιωνός από την ανακοίνωση της Σούπερλιγκα, η οποία αναφέρει ότι την Παρασκευή 14/09/2012 στη 13:00 θα πραγματοποιηθεί Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο και στις 14:00 Τακτική Γενική Συνέλευση στα γραφεία της Super League, με ένα από τα θέματα συζήτησης να αποτελεί η ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις περί αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων.
-Δηλώσεις στον Sentra FM έκανε πριν από λίγο ο Σοφοκλής Πιλάβιος στις οποίες σημείωσε: «Ζήτησα από το συμβούλιο της Football League να τις εντάξει. Υπάρχουν διάφορα νομικά κολλήματα αλλά όταν μιλάμε για συναίνεση μιλάμε για μη προσβολή».
-Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Football League που θα προσθέσει ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της υπόθεσης.
Πριν από λίγο ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Καραμελίδης, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο «Αθλητικό Metropolis». «Σαν βορειοελλαδίτης έχω συμπάθεια για τον Ηρακλή. Πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να βάλουν τον Ηρακλή στην Β. Η ΕΠΟ το ήθελε. Βέβαια ανήκει στην Α ο Ηρακλής. Πρέπει όμως οπωσδήποτε να πάει στην Β. Το κλίμα είναι καλό. Όλη η ΕΠΟ εύχεται να ανέβει ο Ηρακλής, αλλά είναι το νομικό πρόβλημα. Είναι μεγάλη αδικία αυτό που συνέβη με τις ομάδες. Η πολιτεία φταίει για όλο αυτό. Εγώ λέω ότι θα παίξουν. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι άλλες ομάδες της Football League αντιδρούν».
-Η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη. Σχεδόν μισή ώρα μετά την έναρξή της, δεν υπάρχει καμία απόφαση, αλλά ούτε και... διαρροή στην παρούσα φάση για την τελική στάση της διοργανώτριας αρχής. Η τάση αναβολής της κλήρωσης μέχρι την Παρασκευή παραμένει και είχε προκύψει από πληροφορίες πριν την έναρξη του διοικητικού συμβουλίου της Fooball League.
-Στην δημοσιότητα η απόφαση της ΕΠΟ που ζητά ευθέως την συμμετοχή Ηρακλή, Ολ. Βόλου και Καβάλας στη Football League. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1.Ομόφωνα και αφού έλαβε υπόψιν:
Α.Τις σαφείς προβλέψεις του καταστατικού και των κανονισμών και σε θέματα πειθαρχικών ποινών, οι οποίες πρέπει πάντα να επιβάλλονται αποκλειστικά από διορισμένα ποδοσφαιρικά όργανα και να ανταποκρίνονται στις διατάξεις των ισχυόντων Κανονισμών, και
Β.Τη δεδομένη ανατροπή των ως άνω προβλέψεων του καταστατικού και των κανονισμών στις περιπτώσεις των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής, στις οποίες επιβλήθηκαν, μετά από κρατική παρέμβαση, ποινές μη συμμετοχής στις επαγγελματικές κατηγορίες από εξωποδοσφαιρικό–κρατικό όργανο (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) και ενώ ήδη είχαν αποφανθεί τελεσίδικα τα ποδοσφαιρικά δικαιοδοτικά όργανα:
-Ζητά από την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (Football League & Football League-2) και για την αποκατάσταση της ποδοσφαιρικής νομιμότητας και την επιβεβαίωση της αποκλειστικής αρμοδιότητας των διορισμένων ποδοσφαιρικών οργάνων στην επιβολή πειθαρχικών ποινών απέναντι στην ακραία κρατική παρέμβαση, όπως αυτή εκδηλώθηκε, στις υποθέσεις των ως άνω ΠΑΕ, να τοποθετήσει τις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2012/2013, και
-Καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες προς τούτο ενέργειες.
-Η συνεδρίαση συνεχίζεται, χωρίς να έχει βρεθεί κάποια λύση. Πολλές απόψεις ακούγονται και υπάρχουν πολλές διαφωνίες
-Οι πιθανότητες να αναβληθεί η κλήρωση έχουν αυξηθεί αισθητά, λόγω και των χρονικών περιθωρίων κάτι που η "BlueArena" ανέφερε από νωρίς
-Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Football League θα στείλει έγγραφο στην Superleague με κάποια αιτήματα που δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί. Μέχρι να λάβει απάντηση, η σέντρα του πρωταθλήματος πιθανότατα θα μετατεθεί κατά μία εβδομάδα, αντί για τις 23/9 στις 30/9.
-Για την Παρασκευή μετατίθεται πιθανότατα και η κλήρωση του πρωταθλήματος, ενώ ο πρόεδρος του Πιερικού, Κώστας Παπαδόπουλος βγαίνοντας από την αίθουσα του συμβουλίου, τόνισε..."Μέσα γίνεται πόλεμος!"
- Ο Νίκος Σαλευρής με δήλωσή του υποστηρίζει πως η Καλλιθέα δεν θα επιτρέψει παρανομίες και παρατυπίες. «Η Καλλιθέα δεν θα επιτρέψει παρανομίες και παρατυπίες στην οργάνωση και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και ξέρετε πολύ καλά, ότι έχει τη δυναμική για να καταφέρει να διαλύσει αυτά τα κυκλώματα. Θα είναι μαζί με όσους αγωνίζονται για την αναβάθμιση του αθλήματος, αλλά θα είναι απέναντι σε κυκλώματα που πιστεύουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση για να παίξουν τα δικά τους παιχνίδια στο παρασκήνιο».
- Αντιδράει και η ΠΑΕ Παναχαϊκή, καθώς μέσω του αντιπροέδρου, Δημήτρη Καλογριά, ζήτησε από την Football League να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα, μια και σε διαφορετική περίπτωση θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Σπύρου Καλογιάννη.
- Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα (17/9) χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν!
- Μόλις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Football League...
-Οι πληροφορίες εναλάσσονται η μία την άλλη. Η τελευταία πληροφόρηση αναφέρει ότι η κλήρωση θα γίνει οριστικά την Τρίτη, με 21 ομάδες. γεγονός που αν συμβεί ο Ηρακλής θα συμπεριληφθεί σ' αυτή. Το πιο φρόνιμο ωστόσο, είναι να περιμένουμε την οριστική ανακοίνωση της ΕΠΑΕ αποφεύγοντας κάθε είδους πρόβλεψη.

-Η ανακοίνωση της ΕΠΑΕ που τοποθετεί τις τρεις ομάδες στη Football League
Σε εκτέλεση της από 12/09/2012 απόφασης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League ΟΠΑΠ-Football League 2 ΟΠΑΠ ενέταξε τις ομάδες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΚΑΒΑΛΑ και ΗΡΑΚΛΗ στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, τροποποιώντας την Προκήρυξη Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, εις τρόπον ώστε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 21 ομάδες και στο τέλος του πρωταθλήματος να προβιβασθούν στη Super League τέσσερις (4) ΠΑΕ.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος αναβάλλεται για τις 18/09/2012. Η έναρξη του πρωταθλήματος μετατίθεται για τις 30/09/2012, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλυθούν-διευθετηθούν τα αγωνιστικά και οικονομικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ και τα ΤΑΠ της Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.
Το Δ.Σ. καταδικάζει την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, θεωρώντας την απαράδεκτη, ιδίως ως προς τη μομφή που απέδωσε στον Πρόεδρο της Football League κ. Σ. Καλογιάννη, τον οποίο περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη, τόσο ως πρόεδρο της Football League αλλά και ως άνθρωπο.

bluearena.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: