ΣΙΝΕ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Δείτε τo τρέιλερ της ταινίας που εξόργισε τους Μουσουλμάνους!!!

Η ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» του 56χρονου Αμερικανο-ισραηλινού σκηνοθέτη Σαμ Μπάσιλ παρουσιάζει τον προφήτη Μωάμεθ ως έναν...
τρελό, ερωτύλο, ψευτοθρησκευόμενο και αυτό προκάλεσε την οργή των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο.
Η ταινία, που αποτέλεσα αφορμή για τη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη και άλλων Αμερικανών αξιωματούχων στη Λιβύη, κόστισε 5 εκατομμύρια δολάρια και εν μέρη χρηματοδοτήθηκε από περίπου 100 Εβραίους δωρητές.
Λεπτομέρειες για τα γυρίσματα της ταινίας που πυροδότησε την οργή των μουσουλμάνων και τις αιματηρές επιθέσεις στην Υεμένη, την Αίγυπτο και τη Λιβύη είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας από μια ηθοποιό που συμμετείχε στην παραγωγή στην Καλιφόρνια. να δηλώνει ότι εξαπατήθηκε και ότι δεν γνώριζε πως το περιεχόμενό της αφορούσε τον προφήτη Μωάμεθ.
Η Σίντυ Λι Γκαρσία από το Μπέικερσφιλιντ της Καλιφόρνια, η οποία υποδύεται μια γυναίκα της οποία η νεαρή της κόρη προσφέρεται στον Μωάμεθ να την παντευθεί, είπε πως δεν γνώριζε ότι το φιλμ ήταν αντιμουσουλμανική προπαγάνδα. Υποστηρίζει ακόμα ότι πολλά πράγματα άλλαξαν στην ταινία. "Μου φαίνεται τόσο πλασματική. Είναι σαν να μην υπάρχει στην ταινία κανένα από τα πλάνα μας. Υπήρχαν όλα αυτά τα περίεργα", είπε η Γκαρσία στο Ρόιτερς σε τηλεφωνική της συνέντευξη.
Αποσπάσματα της ταινίας που αναρτήθηκαν στο YouTube με διάφορους τίτλους, όπως "Innocence of Muslims" ("Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων"), δείχνουν τον προφήτη Μωάμεθ να έχει άξεστη και προσβλητική συμπεριφορά. Πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν προσβλητική και την παραμικρή απεικόνιση του προφήτη τους.
Τα αποσπάσματά της ταινίας, είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο εβδομάδες πριν από το ξέσπασμα των βίαιων διαδηλώσεων της Τρίτης στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο και στο προξενείο των ΗΠΑ στην Βεγγάζη της Λιβύης, επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκε ο αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς και τρεις ακόμη Αμερικανοί.
Οι δράστες ανήκαν στο πλήθος που κατηγορούσε τις ΗΠΑ για την ταινία, την οποία θεώρησαν προσβλητική προς τον προφήτη Μωάμεθ.
Η Γκαρσία είπε ότι η ταινία γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2011 μέσα σε μια εκκλησία κοντά στο Λος Άντζελες με τους περίπου 50 ηθοποιούς που συμμετείχαν σε αυτή να στέκονται μπροστά από μια «πράσινη οθόνη», η οποία χρησιμοποιήθηκε για να προβάλλει εικόνες ως φόντο.
Παλαιότερη αναφορά στην διανομή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Backstage.com κάνει λόγο για μια ταινία με τίτλο "Desert Warrior" περιγράφοντάς την ως μια χαμηλού κόστους "ιστορική περιπέτεια στην αραβική έρημο". Κανένας από τους χαρακτήρες της ταινίας δεν περιγράφεται ως ο προφήτης Μωάμεθ.
«Μου είπαν ότι (η ταινία) βασίζεται στο πώς ήταν ο κόσμος πριν από 2.000 χρόνια, την εποχή του Κυρίου. Όπως την εποχή που ο Χριστός βρισκόταν στη Γη», είπε η Γκαρσία.
Τα πάθη αναμοχλεύει και ο πάστορας Τζόουνς, ο οποίος σε δηλώσεις του αρνείται ότι το φιλμ είναι εναντίον των μουσουλμάνων. «Η ταινία αποσκοπεί να αποκαλύψει ορισμένες αλήθειες για τον Μωάμεθ», είπε.
Κορυφαίος Αμερικανός στρατιωτικός, ο στρατηγός Martin Dempsey είχε καλέσει τον πάστορα, ο οποίος με προηγούμενες απειλές του να κάψει το Κοράνι, είχε προκαλέσει πολύνεκρες ταραχές στο Αφγανιστάν, να αποδοκιμάσει την ταινία.
Ακολουθούν αποσπάσματα από την ταινία, όπως κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.


Zougla.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: