ΣΙΝΕ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Online διασύνδεση ταμειακών μηχανών με την εφορία!!!

Καίριο χτύπημα στη φοροκλοπή του ΦΠΑ ετοιμάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο διευρύνει το οπλοστάσιο του για τη μάχη της φοροδιαφυγής.
Τα δύο νέα «όπλα» του ΥΠΟΙΚ είναι η online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τα ηλεκτρονικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και η απόδοση ΦΠΑ σε λογαριασμό του Δημοσίου στον πραγματικό χρόνο της συναλλαγής με την παράλληλή κατάργηση των περιοδικών δηλώσεων που υποβάλλουν ανά μήνα ή τρίμηνο οι επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, τις επόμενες μέρες θα υπογραφούν δύο υπουργικές αποφάσεις οι επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να προσαρμόσουν τις ταμειακές μηχανές στις νέες προδιαγραφές. Το κόστος, ωστόσο, θα είναι πολύ μικρό.
Όπως εκτιμούν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, θα μπει φρένο (αν όχι χειρόφρενο) στην έκδοση πλαστών τιμολογίων, ενώ θα καταπολεμηθεί καίρια η φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ αλλά και μέσω των δηλώσεων εισοδήματος καθώς το υπουργείο και οι εφορίες θα έχουν άμεση και έγκαιρη πληροφόρηση για τις συναλλαγές της κάθε επιχείρησης.

Star.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: