ΣΙΝΕ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Βάφτιση χωρίς το Ε1 της εφορίας δεν γίνεται!

Όταν ο Ιησούς βάφτισε τον Ιωάννη στον Ιορδάνη ποταμό αρκούσε απλά μια ματιά του κυρίου στο «τέκνο» του!! Σήμερα περίπου 2012 χρόνια μετά, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, πλέον τίποτα δε γίνεται χωρίς λεφτά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σου ζητάνε ακόμη και το Ε1 !!!
Αυτή την εμπειρία είχε ένα νεαρό ζευγάρι από το Βόλο, όταν θέλοντας να βαφτίσει τα δίδυμα παιδιά του στο Πήλιο, βρέθηκε αντιμέτωπο με τη γραφειοκρατία της Μητρόπολης Δημητριάδος. Ο πατέρας -γνωστός Βολιώτης μουσικός- και η μητέρα -δημόσια υπάλληλος-, μένουν εδώ και χρόνια μόνιμα στην Αθήνα και αποφάσισαν να βαφτίσουν τα παιδιά τους στο Πήλιο.
Όταν όμως ξεκίνησαν τις διαδικασίες… εκτός από τα πολλά έξοδα διαπίστωσαν με έκπληξη ότι ένα από τα χαρτιά που τους ζητήθηκαν ήταν το έντυπο Ε1 της Εφορίας!!!
Όπως αναφέρει η Πανθεσσαλική Εφημερίδα "Ταχυδρόμος", στις διαμαρτυρίες του ζεύγους ότι δεν μπορεί από τη Μητρόπολη να ζητείται αποδεικτικό της φορολογικής τους κατάστασης, τους επισημάνθηκε ότι είναι το μόνο έγγραφο που αποδεικνύει τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους!!!
Τότε όμως το ζευγάρι βρέθηκε μπροστά σε νέα προβλήματα. Ο πατέρας δήλωνε ως τόπο μόνιμης κατοικίας του το Βόλο, μολονότι οι επαγγελματικές του ενασχολήσεις είναι στην πρωτεύουσα , στην οποία και διαμένει στο σπίτι που διατηρεί η σύζυγός του στο Μοσχάτο!!!
Από εκεί και πέρα το ζευγάρι αποδύθηκε σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προσκομίσει τα δικαιολογητικά που του ζητήθηκαν, με το φόβο να μην πραγματοποιηθούν τα βαφτίσια για τα δίδυμα για τα οποία είχαν ειδοποιηθεί φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού από την Αθήνα και από το Βόλο.
Πιο συγκεκριμένα από τους γονείς ζητήθηκε συμβόλαιο του σπιτιού όπου διαμένουν, αντίγραφο του τελευταίου λογαριασμού της ΔΕΗ στο σπίτι τους στην Αθήνα.
Επειδή μάλιστα ο τελευταίος ήταν στο όνομα της μητέρας της συζύγου, χρειάστηκε και η ληξιαρχική πράξη θανάτου της μητέρας της συζύγου. Εξυπακούεται ότι εκτός από τα παραπάνω το ζευγάρι προσκόμισε το πιστοποιητικό γέννησης για βάφτιση που πήραν από το Δημοτολόγιο του Δήμου Μοσχάτου όπως και πιστοποιητικό περί μη βάφτισης που πήραν από την ενορία τους στο Μοσχάτο.
Όπως καταγγέλλουν μάλιστα οι δύο γονείς, τους έγινε και επίπληξη ότι καθυστέρησαν να δρομολογήσουν τις διαδικασίες βάφτισης των παιδιών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο γονείς παραθέριζαν στον Άι-Γιάννη και αποφάσισαν πριν την επιστροφή τους στην Αθήνα να βαφτίσουν τα παιδιά τους στο Πήλιο. Πράγμα το οποίο έγινε τελικά το περασμένο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στην Αγία Μαρίνα στον Κισσό.
Star.grΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αφου επιμενετε να πηγαινετε στα μαγαζια τους θα κανουν οτι θελουν οι θεοπαικτες.
Αλλα τοσα φτιασιδια λαμπαδες τουλια τουαλετες χτενισματα κ.λ.π.
που θα τα δειξετε?

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

ΠΙΠΗΣ ΦΑΚΙΔΟΜΥΤΗΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ
Νομικη ισχυ έχουν μονο τα επισημα νομικα εγγραφα.
Οσα μηστυρια κι αν γινουν απο οποια θρησκεια,
αν δε δηλωθουν ειναι ΑΚΥΡΑ
ΑΡΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
ΣΤΙΣ ΠΡΟΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ Ο ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ.
ΑΡΜΑΓΕΛΩΝ