ΣΙΝΕ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

40 χρόνια από το ταξίδι του Ικάρου - Μια συγκλονιστική αθλητική ιστορία

Η ιστορία του Ίκαρου, της ομάδας της Ν. Ιωνίας η οποία τη σεζόν 1971-72, έφτασε ένα βήμα από την άνοδό της στην Α΄ Εθνική, ζωντάνεψε ξανά την Δευτέρα το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Χαλέμου, «40 χρόνια από… ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ».
Ήταν εκεί όλοι οι εν ζωή ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ίκαρου, ο προπονητής, Τάκης Λουκανίδης, ο πρόεδρος, Γιάννης Κυλίκογλου, σύσσωμη η δημοτική αρχή, πολλοί δημοσιογράφοι με επικεφαλής το προεδρείο του ΠΣΑΤ, σε μια αίθουσα, που ήτανb κατάμεστη από κόσμο. Κατά την παρουσίαση του βιβλίου, ξύπνησαν μνήμες, ξύστηκαν πληγές, κύλησαν μέχρι και δάκρυα.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης μίλησε για την ανάγκη να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες χάρις στις οποίες αναδεικνύεται η ιστορία συλλόγων και πόλεων.
Παρουσιάζοντας το βιβλίο ο δημοσιογράφος Νίκος Κατσαρός έκανε μια σύνδεση του σήμερα και του χτες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που όλο αλλάζει και όλο το ίδιο μένει.
Αναφέρθηκε στον πολυσυζητημένο αγώνα Ίκαρου-Καλαμάτας, που έγινε στο γήπεδο της Ν.Φιλαδέλφειας και συγκέντρωσε πάνω από 40.000 θεατές, λέγοντας πως στην μακρά καριέρα του μόνο δυο φορές θυμάται αυτό το γήπεδο τόσο ασφυκτικά γεμάτο. Η άλλη ήταν στα εγκαίνια του χορτοτάπητα, όταν η ΑΕΚ έδωσε αγώνα με την Μπαρτσελόνα.
Ο Τάκης Λουκανίδης, (νεαρός) τότε προπονητής του Ίκαρου, χαρακτήρισε «παγκόσμιο φαινόμενο» την πορεία που έκανε εκείνη την περίοδο μια ομάδα η οποία στην πρώτη της συγκέντρωση είχε όλους κι όλους 8 (!) ποδοσφαιριστές.
Ο Γιώργος Ουσταμπασίδης, αρχηγός τότε της ομάδας και πρόεδρος σήμερα του ΣυνδέσμουΠαλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Ν. Ιωνίας, έκανε μια ιστορική αναδρομή στοποδόσφαιρο της πόλης και αναφέρθηκεστους δυο λόγους, που κατά τη γνώμη του, ο Ίκαρος δεν πέταξε μέχρι την Α΄Εθνική. Την εναντίωση του καθεστώτος και την εχθρική διαιτησία.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκ μέρους της Καλαμάτας, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστέςΆγγελος Σκαφιδάς, Μανόλης Θεοδώρου και ο γιος του επίτιμου προέδρου της,Λυκούργου Γαϊτανάρου. «Ήταν αδικία, που ο Ίκαρος δεν ανέβηκε μαζί μας στην Α΄Εθνική» τόνισε ο άλλοτε αρχηγός της «Μαύρης Θύελλας» στον σύντομο χαιρετισμότου.
Τα βιβλίο θαδιατίθεται από τα βιβλιοπωλεία: «Ανθρακίδης» στη Ν. Ιωνία, «Βιβλιαγορά» στηνΚαλογρέζα και «Μικρός Κοραής» στο Χαλάνδρι. Σύντομα μάλιστα θα παρουσιαστεί καιστην Καλαμάτα.

blog.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: