ΣΙΝΕ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

500.000 φορολογούμενοι στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ!!! Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο..

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπεί 500.000 φορολογούμενοι που έχουν τραπεζικές συναλλαγές ύψους 300.000 ευρώ και πάνω μέσα σε ένα χρόνο είτε έχουν λάβει πάσης φύσεως δάνεια άνω των 200.000 ευρώ.
Σύμφωνα με tovima.gr οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών θα έχουν στα χέρια τους δύο λίστες με ονόματα πολιτών προκειμένου να εντοπίσουν και να φορολογήσουν τεράστια ποσά «μαύρου χρήματος» που διακινήθηκαν μέσω τραπεζών.
Στη περίπτωση που το ΣΔΟΕ έχει στα χέρια του τη λίστα με τα ονόματα των μεγαλοκαταθετών θα μπορέσει αρχικά να πραγματοποιήσει τον έλεγχο και στη συνέχεια μόλις εντοπιστούν οι παραβάτες θα μπορέσει να ρίξει πρόστιμα και να τους φορολογήσει.

Το αρχικό έγγραφο ΣΔΟΕ με το οποίο εκδηλώνεται η πρόθεση να συνταχθεί λίστα με όσους έχουν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ εντός ενός χρόνου, την περίοδο 2000-2012, συντάχθηκε στις 15 Ιουνίου 2012 -με αριθμό πρωτοκόλλου 7906- δηλαδή τρεις μόλις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές και έχει επικαιροποιηθεί πολλές φορές, ύστερα από σχετικά διευκρινιστικά αιτήματα των Τραπεζών.
Το δεύτερο έγγραφο του ΣΔΟΕ στάλθηκε προ τεσσάρων ημερών στις τράπεζες και ζητά από τα πιστωτικά ιδρύματα να του παραδώσουν τα πλήρη στοιχεία όσων έλαβαν δάνεια άνω των 200.000 ευρώ την τελευταία δωδεκαετία. Έτσι ώστε να αντιπαραβληθούν τα νέα δεδομένα με τις φορολογικές δηλώσεις των παραληπτών των δανείων προκειμένου να δουν αν πολλές από αυτές τις δανειοληψίες ήταν εικονικές και ψευδεπίγραφες και υπέκρυπταν «μαύρο» η «βρώμικο» χρήμα. Ακόμη θα ελεγχθεί πως πολλά από αυτά τα δάνεια αποπληρώνονταν χωρίς τα εισοδήματα των δικαιούχων να δικαιολογούν κάτι τέτοιο.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΣΔΟΕ, από τους 5.817 ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών για διάφορες υποθέσεις -μετά κυρίως από καταγγελίες- έχουν συνταχθεί 340 φορολογικοί φάκελοι που αφορούν πρόστιμα της τάξης των 800.000.000 ευρώ. Ακόμη στο στάδιο της ολοκλήρωσης είναι 130 ακόμη δικογραφίες.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: