ΣΙΝΕ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Καιρός: Πρόγνωση της Ε.Μ.Υ. για σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

Λίγες τοπικές βροχές στα νότια και νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι και πολύ καλές καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπει σήμερα, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.).
Νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 28 στη Δυτική και κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Αττική
Λίγες αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς, αλλά στα βόρεια του νομού και στα ανατολικά παράλια οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στον Σαρωνικό σχεδόν μέτριοι και στο Νότιο Ευβοϊκό μέτριοι.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Μακεδονία, Θράκη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στα ορεινά.
Oι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Θα σημειωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το απόγευμα στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, τοπικά η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στη νότια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στη βόρεια Κρήτη, θα σημειωθούν νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι βαθμιαία αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη τοπικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Θα σημειωθούν λίγες παροδικές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Zougla.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: