ΣΙΝΕ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Στα συνεργεία 7,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα Toyota!!!

Η Toyota ανακαλεί περίπου 7,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα εξαιτίας ελαττώματος στον διακόπτη των ηλεκτρικών παραθύρων, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς. Ο ιάπωνας αυτοκινητοκατασκευαστής ανέφερε ότι η ανάκληση αφορά περίπου 1.390.000 οχήματα μάρκας Toyota στην Ευρώπη, 2,4 εκατομμύρια στις ΗΠΑ και άλλα 1,4 εκατομμύρια στην Κίνα. Πρόκειται κυρίως για μοντέλα... Auris, Corolla, Yaris, RAV4 και Camry, τα οποία καλούνται στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία για να ελεγχθεί ο διακόπτης του ηλεκτρικού παραθύρου στην πλευρά του οδηγού. Σύμφωνα με την Toyota, ο διακόπτης ενδέχεται να φθαρεί εξαιτίας λανθασμένης δοσολογίας του λιπαντικού του, οπότε δυσκολεύεται ή διακόπτεται η λειτουργία του. Σε αυτήν την περίπτωση αντενδείκνυται η χρήση ορισμένων λιπαντικών από την αγορά επειδή είναι καλοί αγωγοί της θερμότητας και μπορεί να προκαλέσουν σπινθήρες και πυρκαγιά. Πάντως δεν έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα ανάλογο συμβάν στο εξωτερικό ή στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα. Η ελληνική αντιπροσωπεία διευκρίνισε ότι θα ανακληθούν μοντέλα Auris και RAV4, τα οποία κατασκευάστηκαν το διάστημα Σεπτεμβρίου 2006 - Δεκεμβρίου 2008. Επίσης θα γίνει έλεγχος στα Yaris κατασκευής μεταξύ Φεβρουαρίου 2006 και Απριλίου 2010 και στις Corolla παραγωγής Οκτωβρίου 2006 έως τον Μάιο 2010. H Τοyota Ελλάς υπολογίζει ότι ο αριθμός των συγκεκριμένων οχημάτων ενδεχομένως να υπερβαίνει τα 50.000, ενώ το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει το ακριβές νούμερο. Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων θα ενημερωθούν με συστημένη επιστολή να προσέλθουν στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της εταιρείας, όπου θα γίνει ο έλεγχος του διακόπτη και η δωρεάν αντικατάστασή του, εφόσον κριθεί σκόπιμο από τους μηχανικούς. Οσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπευθύνους της ελληνικής αντιπροσωπείας στο τηλέφωνο 210-2808.222, όπου θα ενημερωθούν αν η ανάκληση αφορά και το δικό τους αυτοκίνητο. Επίσης θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως προβλέπεται και από τον νόμο. Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι μεταξύ του χρόνου παραγωγής ενός καινούργιου αυτοκινήτου και της παράδοσής του στον πελάτη μπορεί να έχουν μεσολαβήσει κάποιοι μήνες. Ο συγκεκριμένος χρόνος απαιτείται για τη μεταφορά του οχήματος από το εργοστάσιο στη χώρα μας, για τη στάθμευσή του στους ειδικούς χώρους μέχρι να βρεθεί αγοραστής και για τη διαδικασία εκτελωνισμού και έκδοσης πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

Η ζημιά. Η Toyota λειτουργεί πλέον πολύ προσεκτικά και ανακαλεί προληπτικά διάφορα μοντέλα της ακόμη και με την υποψία βλάβης, μετά τη ζημιά που υπέστη το γόητρό της πριν από δύο χρόνια. Το 2010 είχαν ανακληθεί σε όλον τον κόσμο περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια αυτοκίνητα της ιαπωνικής μάρκας και της θυγατρικής της Lexus λόγω προβλημάτων με το πεντάλ του γκαζιού, το οποίο κολλούσε, ενώ γλιστρούσαν και τα πατάκια στα πόδια του οδηγού. Τελικά αποδείχθηκε ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις το πρόβλημα οφειλόταν σε λάθος του οδηγού, η Toyota όμως υπέστη μεγάλο πλήγμα αφού χρωστά μεγάλο μέρος της επιτυχίας της στην αξιοπιστία των μοντέλων της. Μετά το 2010 ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την ανάκληση παρτίδας του υβριδικού Toyota Prius τρίτης γενιάς, για να γίνει αναβάθμιση του λογισμικού στο σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των φρένων (ABS), ενώ τον Αύγουστο του 2012 κλήθηκαν στο συνεργείο περίπου 1,5 εκατομμύριο RAV4 και Avensis λόγω σφάλματος στον ρυθμιστή του βραχίονα ανάρτησης. Η τελευταία ανάκληση αφορούσε περίπου 17.400 ιδιοκτήτες RAV4 και Avensis στην Ελλάδα, οι οποίοι ενημερώθηκαν αρμοδίως στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου των οχημάτων τους.


tanea.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: