ΣΙΝΕ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

AΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έσπασε τα ρεκόρ ο «παλαβός» Felix Baumgartner, πήδηξε από το διάστημα (pics& video)


Ο Felix Baumgartner έκανε το απίστευτο και πήδηξε από ύψος 39.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της Γης .
Μετά από δυόμισι ώρες, το μπαλόνι με τον θαλαμίσκο που ανέβασε τον Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ στην στρατόσφαιρα, σταμάτησε την ανοδική του πορεία και αιωρείτο στα 39.000 μέτρα.
Για μισή ώρα ο Φέλιξ, σε επικοινωνία με το επιτελείο του στη Γη, ήλεγχε λεπτομερώς την check-list. Στη συνέχεια η πόρτα του θαλαμίσκου άνοιξε, ο «αστροναύτης» έμεινε για πέντε λεπτά στο σκαλοπάτι και στη συνέχεια πήδηξε στο κενό με ένα άλμα που έκοψε την ανάσα!


Όταν άνοιξε το αλεξίπτωτο στα 1500 μέτρα , όλοι στη Γη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και πήραν βαθειά ανάσα. Λίγο πριν, ο Φέλιξ στριφογύριζε τρελά στο κενό χωρίς να επικοινωνεί και όλοι φοβήθηκαν για το χειρότερο.





Μετά από περίπου 10 λεπτά, ο 43χρονος Αυστριακός πάτησε στη Γη, κάνοντας το όνειρο του πραγματικότητα. ‘Εγινε ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα του ήχου κάνοντας ελεύθερη πτώση κυριολεκτικά «από την άκρη του Διαστήματος».
Λόγω των άσχημων συνθηκών (ισχυροί άνεμοι) η ημερομηνία διεξαγωγής του εν λόγω εγχειρήματος μετατέθηκε αρκετές φορές. Έπειτα από ένα διήμερο ισχυρών ανέμων, η ομάδα του «Ατρόμητου Φέλιξ» εκτιμά ότι οι καιρικές συνθήκες είναι (μέχρι στιγμής) ικανοποιητικές για το εγχείρημα.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: