ΣΙΝΕ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Προσαγωγές και τραυματίες από την εισβολή εργαζομένων στο Πεντάγωνο

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε το πρωί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς δεκάδες μέλη του Σωματείου Τρίαινα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κατάφεραν να περάσουν από την κεντρική είσοδο και στη συνέχεια προσπάθησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτηρίου.
Ομάδα εργαζομένων ξεκάρφωσε το ρολό ασφαλείας της πύλης, ενώ νωρίτερα έκλεισε το ένα ρεύμα της Λ. Μεσογείων. Οι διαδηλωτές πολιόρκησαν την κεντρική είσοδο του κτηρίου του ΥΕΘΑ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σκηνές βίας με τα ΜΑΤ και να γίνουν δεκάδες προσαγωγές.
Οι συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 6 άτομα και να γίνουν 8-10 συλλήψεις ατόμων του προεδρείου των εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Το σωματείο ζητεί την απελευθέρωσή τους ή αλλιώς τη σύλληψη όλων.
Μαζί με τους εργαζομένους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, κύριοι Κουρουπλής και Χαλβατζής.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς, όπως καταγγέλλουν, παραμένουν επί έξι μήνες απλήρωτοι.
Πριν από έναν χρόνο και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011, απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί είχαν εισβάλει στο στρατόπεδο Παπάγου, όπου βρίσκονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους.

Οι διαδηλωτές, που είχαν κάνει κατάληψη στα σκαλιά, ζητούσαν να βγει ο υπουργός, αφού τα αιτήματά τους δεν στρέφονταν προς το στράτευμα, αλλά στην πολιτική ηγεσία. Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος μετέβαινε στις εκδηλώσεις στο Θωρηκτό Αβέρωφ, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 100 ετών από τους Βαλκανικούς Πολέμους.
Προσπάθεια εξεύρεσης λύσης έγινε μεταξύ του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Μιχ. Κωσταράκου και των διαδηλωτών, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.


newsit ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkioti Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: