ΣΙΝΕ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Κλείνουν οι Δ.Ο.Υ. Νεάπολης, Αμυνταίου και Νεστορίου. Διασώθηκε η Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας!!!

Δεν κλείνει – τουλάχιστον προς το παρόν – η Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με τις οποίες κλείνουν 48 οικονομικές εφορείες της χώρας. Αντιθέτως, δεν γλίτωσε το λουκέτο η Δ.Ο.Υ. Νεάπολης, η οποία κλείνει οριστικά και μεταφέρεται στην Κοζάνη.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 2252/20-9-2012, με θέμα «Αναστολή λειτουργίας των Δ.Ο.Υ.», αναστέλλεται η λειτουργία 48 οικονομικών εφορειών σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων, όπως προαναφέρθηκε δεν συμπεριλαμβάνεται η Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας. Ωστόσο, η ίδια απόφαση προβλέπει κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Νεάπολης Βοΐου – Σιάτιστας, η οποία θα ενταχθεί στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης – Σερβίων.
Η τελευταία μετονομάζεται πλέον σε Δ.Ο.Υ. Κοζάνης – Σερβίων – Νεάπολης Βοΐου – Σιάτιστας. Ευρύτερα στη Δυτική Μακεδονία κλείνει η Δ.Ο.Υ. Αμυνταίου, η οποία εντάσσεται πλέον στη Δ.Ο.Υ. Φλώρινας και μετονομάζεται πλέον σε Δ.Ο.Υ. Φλώρινας – Αμυνταίου. Στο νομό Καστοριάς κλείνει η Δ.Ο.Υ. Νεστορίου, η οποία συνενώνεται με τη Δ.Ο.Υ. Καστοριάς. Η οικονομική εφορεία της Καστοριάς, μετονομάζεται πλέον σε Δ.Ο.Υ. Καστοριάς – Άργους Ορεστικού – Νεστορίου.

Η κινητοποίηση των φορέων της Εορδαίας έφερε αποτελέσματα και σώθηκε την τελευταία στιγμή η Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας. Μια οικονομική υπηρεσία με μεγάλο κύκλο εργασιών και πολλούς φορολογούμενους, το κλείσιμο της οποίας θα ήταν ολέθριο για τους πολίτες που δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν και για το κράτος που θα έχανε έσοδα. Για του λόγου το αληθές, αρκεί να σημειώσουμε ότι χτες και προχτές στη Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας σημειώθηκε το αδιαχώρηστο από κόσμο που έσπευσε να εξυπηρετηθεί, καθώς στο διήμερο πέρασαν από τα γκισέ μερικές χιλιάδες φορολογούμενοι.

Ανακοίνωση της Ραχήλ Μακρή
Για την εξέλιξη του θέματος με τη Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας, η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Μετά από σχετική ερώτηση που καυτηριάζαμε την πρόθεση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει την Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας, και την σκληρή ανταπάντηση μας στην απάντηση του κ. Στουρνάρα, ο Υπουργός προχωρά μέχρι στιγμής σε αναστολή της απόφασης του σχετικά με την Πτολεμαΐδα, όχι όμως και για τη Νεάπολη.
Αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που θα δημιουργούσε στην τοπική κοινωνία, την τοπική οικονομία αλλά και τους απλούς φορολογούμενους ο Υπουργός μέχρι στιγμής σύμφωνα με το ΦΕΚ 2552/20/09/12, εξέδωσε απόφαση για αναστολή συγχωνεύσεων ορισμένων Δ.Ο.Υ. μεταξύ των οποίων της Πτολεμαΐδας και την οποία έχει προς το παρόν εξαιρέσει και εξετάζει την περίπτωση παραμονής, όπως με ενημέρωσε πριν από λίγο.

Οι ευθύνες των τοπικών αρχόντων και των πολιτικών παραγόντων που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι πολλαπλές. Γιατί εκτός της ανυπαρξίας τους τα τελευταία χρόνια, προσπαθούν μέσω της διαπλοκής τους και των πληρωμένων «παπαγάλων» που διαθέτουν να παραπληροφορήσουν τους πολίτες, να δημιουργήσουν εντυπώσεις επικαλούμενοι τις «υπόγειες» διαδρομές και διασυνδέσεις, που δεν οδηγούν πουθενά και πλήττουν το δημόσιο συμφέρον.

Η εποχή των πολιτικών ρουσφετιών έχει τελειώσει, η εποχή του ψεύδους και της κοροϊδίας αποτελεί παρελθόν. Οι πολιτικές δυνάμεις που λειτουργούν υπό το φως του Ηλίου και όχι στα σκοτεινά δωμάτια της διαπλοκής, είναι αυτές που εμπιστεύονται οι πολίτες και με την πολιτική παρέμβαση τους επιλύουν τα σοβαρά ζητήματα του τόπου.

Δεν κερδήθηκε ακόμη ο πόλεμος, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε από το γεγονός. Τίποτα δεν είναι οριστικό, τίποτα δεν έχει τελειώσει, καθώς ο Υπουργός εξετάζει το ζήτημα και δεν έχει αποφασίσει τελεσίδικα. Γι’ αυτό το λόγο καταθέτω επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία τον καλώ να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του σχετικά με τη διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας ή όχι, ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός των πολιτών και η πολιτική εκμετάλλευσης του ζητήματος από τοπικούς άρχοντες της περιοχής για την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην οριστική αναστολή της απόφασης διακοπής λειτουργίας για τη Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας, όπως και να επανεξετάσει την περίπτωση της Δ.Ο.Υ. Νεάπολης Βοίου γιατί συντρέχουν σημαντικοί λόγοι για τη διατήρηση της».

Του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: