ΣΙΝΕ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Οριστικοποιήθηκε το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα. Πότε ξεκινά το μέτρο

Στο 1,5 εκατομμύριο υπολογίζονται αυτή τη στιγμή τα ανασφάλιστα οχήματα σύμφωνα με το υπουργείο μεταφορών. Στον αριθμό περιλαμβάνονται μόνο αυτά που έχουν πινακίδες (δηλαδή ο ιδιοκτήτης πλήρωσε τέλη) αλλά δεν έχουν ασφάλεια. Στην ΠΕ Κοζάνης ως ανασφάλιστα υπολογίζονται περίπου τα 3 στα 10 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους! Ειδικά στα χωριά είναι συνηθισμένη πρακτική οι ιδιοκτήτες να αφήνουν ανασφάλιστα τα αγροτικά αυτοκίνητα υπολογίζοντας πως θα τα χρησιμοποιούν μόνο για κοντινές αποστάσεις στα χωράφια τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του

WESTTVNEWS όμως ήδη από σήμερα έφτασε στους ασφαλιστές η πληροφόρηση να είναι σε ετοιμότητα καθώς ξεκινά η διαδικασία επιβολής προστίμων σε ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων. Εκμεταλλευόμενο τη βάση δεδομένων του και των ασφαλιστικών εταιριών το υπουργείο προχώρησε στη σύσταση ενός οργανισμού που συγκέντρωσε τα στοιχεία των ανασφάλιστων και στέλνει τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες καλώντας τους να προχωρήσουν άμεσα σε ασφάλιση οχήματος. Αν δεν ανταποκριθούν εντός 8 ημερών τους περιμένει πρόστιμο 250 ευρώ. Μόνος τρόπος για να μην πληρώσουν ασφάλιση είναι να παραδώσουν πινακίδες – Στην περίπτωση αυτή βέβαια δεν παίρνουν επιστροφή των τελών κυκλοφορίας. Η τροχαία όμως έχει λάβει ειδοποίηση από το υπουργείο να εντείνει τους ελέγχους για αυτοκίνητα που κινούνται χωρίς πινακίδες ή χωρίς ασφάλιση επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες. Το μέτρο από πλευράς κυβέρνησης έχει καθαρά εισπρακτικούς λόγους. Από την άλλη όμως το ανασφάλιστο όχημα αποτελεί κίνδυνο στο δρόμο για τα ασφαλισμένα οχήματα που θα εμπλακούν σε ατύχημα μαζί του.
westtvnews.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: