ΣΙΝΕ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ανακαλύφθηκε νέο είδος δεινοσαύρου

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Σικάγο ανακοίνωσαν πως ανακάλυψαν ένα νέο είδος δεινοσαύρου και του έδωσαν την ονομασία Pegomastax africanus που σημαίνει το παχύ σαγόνι από την Αφρική.
Ο παλαιοντολόγος Πολ Σερένο είπε πως δεν πίστευε σε αυτό που έβλεπε:''Τα μάτια μου έλαμψαν, ήταν σαφές πως επρόκειται για ένα νέο είδος''.
Το πλάσμα ήταν τόσο μικρό που πέρασαν δεκαετίες για να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Ανακαλύφθηκε αρχικά το 1983 βρισκόμενο μέσα σε μία πλάκα κόκκινου βράχου η οποία με τη σειρά της είχε ανακαλυφθεί τη δεκαετία του 1960.
Το μήκος του είναι 61 εκατοστά και το βάρος του δεν ξεπερνούσε αυτό μιας γάτας. Οι ειδικοί το περιγράφουν ως κάτι ανάμεσα σε πουλί, σκατζόχοιρο και νυχτερίδα βαμπίρ λόγω των δοντιών και του ράμφους.
Έζησε πριν από περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια και ανήκει στην κατηγορία μικρών φυτοφάγων ζώων με την ονομασία heterodontosaurus.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: