ΣΙΝΕ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ποια μεγάλη εταιρεία γαλακτοκομικών μετακομίζει στο Λουξεμβούργο;

Είναι από τις πιο γνωστές εταιρείες της Ελλάδας. 
Κι όμως αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο. Γιατί το έκανε;
Την έδρα του στο Λουξεμβούργο μεταφέρει ο όμιλος...

ΦΑΓΕ ο οποίος δημιούργησε εταιρεία συμμετοχών κάτω από την οποία τοποθετούνται οι δύο διαχωρισμένοι βραχίονες δραστηριοτήτων του ομίλου.
Η μεν δραστηριότητα στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται μέσω της, θυγατρικής πλέον, ΦΑΓΕ Dairy 

Industry s.a. (πρώην μητρική εταιρεία του ομίλου), ενώ οι δραστηριότητες του εξωτερικού αντιπροσωπεύονται μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής FAGE Luxembourg S.a r.l.
Συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου ο όμιλος ΦΑΓΕ ολοκλήρωσε μια εσωτερική αναδιάρθρωση που στόχο έχει την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρικής δομής του, προκειμένου αυτή να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον ολοένα και πιο παγκόσμιο χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση προς τους επενδυτές.
Ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης αυτής η ΦΑΓΕ International SA, μια νεοσύστατη εταιρεία με έδρα του Λουξεμβούργο που ελέγχεται από τους κ.κ. Ιωάννη και Κυριάκου Φιλίππου, είναι η μητρική εταιρεία για το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου.
Σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα πραγματοποιούνται μέσω της ελληνικής θυγατρικής της, της ΦΑΓΕ Dairy Industry (πρώην μητρική εταιρεία του ομίλου), ενώ οι εργασίες της ΦΑΓΕ στο εξωτερικό θα γίνονται μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής εταιρείας στο Λουξεμβούργο, της ΦΑΓΕ Luxembourg S.a r.l.

fimes.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  

 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: