ΣΙΝΕ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ποιόν από τους Ολάντ-Σαρκοζί θα ψήφιζαν σήμερα οι Γάλλοι

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα εξασφάλιζε το ίδιο ποσοστό με το συντηρητικό Νικολά Σαρκοζί αν οι δυό τους βρίσκονταν σήμερα αντιμέτωποι σε εκλογές, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα-μια ακόμη ένδειξη της φθίνουσας δημοτικότητας του σοσιαλιστή ηγέτη.
Ο Ολάντ επικράτησε του Σαρκοζί απομακρύνοντάς τον από την εξουσία και εξασφαλίζοντας 51,6% έναντι 48,4% στις εκλογές του Μαϊου, κυρίως εξαιτίας της δυσαρέσκειας των γάλλων ψηφοφόρων στο πρόσωπο του Σαρκοζί, ο οποίος δεν κατάφερε να μειώσει το ποσοστό της ανεργίας.Δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop, που δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία Journal du Dimanche, αποφαίνεται ότι ο Σαρκοζί θα επικρατούσε του Ολάντ με 1,5 ποσοστιαίες μονάδες στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, αν αυτές διεξάγονταν σήμερα, και οι δύο θα ήταν ισόπαλοι με 50% στον επαναληπτικό γύρο.
Το ποσοστό δημοτικότητας του Ολάντ έχει μειωθεί σημαντικά από τότε που ανέλαβε την εξουσία και από υψηλότερο του 60% που ήταν, τώρα έπεσε στο 41%. Πρόκειται για την πιο γρήγορη μείωση ποσοστού δημοτικότητας σύγχρονου προέδρου την ώρα που το ποσοστό της ανεργίας συνεχίζει να αυξάνεται ξεπερνώντας το 10% --ρεκόρ για τα τελευταία 13 χρόνια.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: