ΣΙΝΕ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Έρχονται καύσιμα από θαλασσινό νερό!!!

Ομάδα ειδικών του Εργαστηρίου Επιστημονικών Ερευνών του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως κατάφερε να μετατρέψει θαλασσινό νερό σε καύσιμο, επιτυγχάνοντας να εξαγάγει το διοξείδιο του άνθρακα από αυτό και καταλήγοντας να παράγει υδρογόνο σε αέρια μορφή.
Η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και, αν όλα πάνε, οι επιστήμονες υπολογίζουν να μπορέσουν να μετατρέψουν το διοξείδιο του άνθρακα και το υδρογόνο σε υδρογονάνθρακες, ικανούς να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα αεροσκαφών.
Βάσει των όσων ανακοίνωσε το εργαστήριο, η τιμή τού καυσίμου θα κυμαίνεται στα τέσσερα δολάρια ανά τέσσερα λίτρα, γεγονός που δεν το καθιστά απαγορευτικό.
Βασικός λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ έριξαν το βλέμμα τους στο θαλασσινό νερό είναι κυρίως γεωπολιτικό. Σε περίπτωση που οι επιστήμονες τα καταφέρουν σε αυτό το πείραμά τους, ο αμερικανικός στρατός θα μπορεί να αναλάβει αποστολές οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς το κόστος καυσίμων-μετακίνησης να αποτελεί τροχοπέδη.
Ζητήματα όπως η παράδοση καυσίμων και τα περιβαλλοντικά πλήγματα κατά τη μεταφορά τους –που συχνά λαμβάνουν χώρα- θα πάψουν να υφίστανται.
Διαφωνίες έχουν εκφράσει οι Ρεπουμπλικανοί, υποστηρίζοντας ότι βάρος θα έπρεπε να δοθεί στις μεταφορικές ικανότητες του πολεμικού ναυτικού και τις εγκαταστάσεις διύλισης καυσίμων και όχι στη δημιουργία εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
Επίσης, εξέφρασαν την αντίρρησή τους στην έρευνα, διότι καθώς λένε δεν αφορά στην βελτίωση της ζωής των πολιτών, αλλά στην ενίσχυση του στρατεύματος.
Επόμενος στόχος να μειωθεί η ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή τού καυσίμου.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: