ΣΙΝΕ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Κοριτσάκι κινδυνεύει να χάσει το μάτι του από οδοντίατρο!

Σοβαρά εγκαύματα στο μάτι, υπέστη ένα κοριτσάκι επτά ετών στην Πάφο, όταν οδοντίατρος στο νοσοκομείο της Πάφου, από απροσεξία, έριξε στο μάτι του, αρκετή ποσότητα καυστικού φωσφορικού οξέος.
Τόσο ο οφθαλμίατρος όσο και το νοσοκομείο της Πάφου, φαίνεται να επέδειξαν αδυναμία ως προς την

αντιμετώπιση του περιστατικού που προέκυψε, με αποτέλεσμα, το παιδί να κινδυνεύει να χάσει το μάτι του.
Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες, όταν η επτάχρονη μεταφέρθηκε για περίθαλψη στον οδοντίατρο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, κατέδειξαν ότι απαιτείται μακροχρόνια θεραπεία, ενώ σύντομα η μικρή θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Μετά την καταγγελία, το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα. Εξάλλου, διατάχθηκε εσωτερική εντός του Νοσοκομείου Πάφου.
Σύμφωνα με την καταγγελία του, στις 3 Οκτωβρίου η σύζυγος του με την κόρη τους επισκέφτηκαν το οδοντιατρείο με σκοπό την επιδιόρθωση ενός δοντιού της μικρής που ήταν χαλασμένο. Η οδοντίατρος, σύμφωνα με τον πατέρα του επτάχρονου κοριτσιού, στην προσπάθεια της να δείξει στο κοριτσάκι το φάρμακο που θα έβαζε στο δόντι της πάτησε, κατά λάθος, το χερούλι της συσκευής με αποτέλεσμα -όπως υποστηρίζει- αρκετή ποσότητα καυστικού φωσφορικού οξέως να μπει στο αριστερό της μάτι και να της προκαλέσει σοβαρό έγκαυμα.
Μετά από επίσκεψη της μικρής στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου, όπως καταγγέλλει ο κ. Κωνσταντίνου, οι επί καθήκοντι ιατροί παρότρυναν την σύζυγο του να επισκεφτεί κάποιο ιδιώτη οφθαλμίατρο ενώ η επτάχρονη, υπέφερε από τους πόνους.
Η μητέρα μετέφερε το κοριτσάκι στον ιδιώτη οφθαλμίατρο, που της είχαν εισηγηθεί οι γιατροί, και αφού διαπιστώθηκε ότι απουσίαζε στο εξωτερικό, οδηγήθηκε μετά από 2,5 ώρες καθυστέρηση σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, όπου και άρχισε συστηματική θεραπεία.
Ο πατέρας της μικρής, Χριστόδουλος Κωνσταντίνου, ανέφερε επίσης ότι χρειάστηκε να μεταφέρει την κόρη του σε εξειδικευμένο οφθαλμίατρο σε κέντρο στο Ισραήλ.

Zougla.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: