ΣΙΝΕ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Οκτώ χρόνια ...μαγείας Μέσι (video)

Πριν από οκτώ χρόνια, στις 16 Οκτωβρίου του 2004, ο Λιονέλ Μέσι «πατούσε» για πρώτη φορά το χορτάρι του Καμπ Νόου. Το gazzetta.gr θυμίζει το πρώτο ματς του πιτσιρικά με το σκυμμένο κεφάλι και το 30 στην πλάτη.
Ο νεαρός τότε Λέο πήρε τη θέση του Ντέκο στο 82', στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ, η οποία βρήκε τους Μπλαουγράνα νικητές με 1-0. Έπαιρνε το βάπτισμα του πυρός σε ένα τοπικό ντέρμπι της Βαρκελώνης!
Έγινε έτσι ο τρίτος πιο νέος παίκτης που έπαιζε ποτέ στη Μπάρτσα και ο πρώτος στην Πριμέρα Ντιβισιόν, ξεπερνώντας τον Νάνο.. .Φυσικά, δεν ήρθε από το πουθενά. Έχοντας δείξει δείγματα του ταλέντου του στους πιτσιρικάδες από το 2000 μέχρι 2003 και στην Μπαρσελόνα C και B στη συνέχεια, ο Μέσι είχε ήδη κάνει ανεπίσημο ντεμπούτο στις 16 Νοεμβρίου του 2003, σε μία φιλική αναμέτρηση με την Πόρτο
Η συμμετοχή του στην πρώτη ομάδα σε επίσημο ματς, θεωρούταν θέμα χρόνου... Μετά το ματς, όπως αναφέρει η καταλανική Sport, ο πατέρας του ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. «Μα, είσαι άνθρωπος ή μηχανή; Δεν είχες νεύρα, δεν έτρεμαν τα πόδια σου;», είπε στο γιο του, ο οποίος του απάντησε: «Όχι, γέρο. Το μόνο που ήθελα ήταν να μπω και να παίξω. Θέλω να παίζω ποδόσφαιρο και να το απολαμβάνω. Η αλήθεια είναι ότι δεν νιώθω κάποια πίεση». Οκτώ χρόνια μετά, η επιθυμία του γίνεται πράξη κάθε φορά που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Και δεν το απολαμβάνει μόνο ο ίδιος, μα και όσοι τον παρακολουθούν!

Την ίδια μέρα ήταν και τα γενέθλια της μάνας του, με τον ίδιο να τονίζει ότι ήταν το καλύτερο δώρο που μπορούσε να της κάνει! «Είχα στον πάγκο τέσσερις παίκτες νέους. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν ποιότητα και πρέπει να είναι έτοιμοι. Δεν ξέρω αν θα παίξουν πολύ, αλλά πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όποτε κληθούν να αγωνιστούν», δήλωνε ο τότε προπονητής της Μπάρτσα, Φρανκ Ράικαρντ, χωρίς να θέλει να γίνει συγκεκριμένος. Για τον Μέσι ατομικά, δεν είχε πει τίποτα. «Είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης, είμαι πολύ χαρούμενος με το ντεμπούτο του στο Πρωτάθλημα και αν συνεχίσει να δουλεύει μαζί μας, θα είναι πολύ καλό το να μείνει», έλεγε ο Ροναλντίνιο, το τότε αστέρι της ομάδας, ο οποίος ήταν πολύ κοντά στον Μέσι στα πρώτα του βήματα. «Με την ψυχραιμία που έδειξε, δεν φάνηκε ότι ήταν το ντεμπούτο του. Έδειξε πλήρης και αποφασισμένος να ψάξει το γκολ.
Έδειξε διαφορετικά πράγματα για ένα παιδί της ηλικίας του», τόνιζε ο Βαλντές, ενώ ο Τσάβι πρόσθετε: «Το ντεμπούτο του σε τόσο νεαρή ηλικία τα λέει όλα. Έχει ποιότητα και αυτό φαίνεται. Μόνο και μόνο με το να τον βλέπεις να παίζει το καταλαβαίνεις». Στο επόμενο ματς με τη Μίλαν για το Τσάμπιονς Λιγκ δεν έπαιξε, αλλά έκανε ντεμπούτο μπροστά στο κοινό της ομάδας με αντίπαλο την Οσασούνα, περνώντας στη θέση του Ροναλντίνιο, σε μία... συμβολική αλλαγή. Ο Ρόνι παρέδιδε τη σκυτάλη στον Λέο! Το πρώτο γκολ του Αργεντινού δεν άργησε.
Μπήκε την πρωτομαγιά του 2005 με αντίπαλο την Αλμπαθέτε μετά από μπαλιά του Ροναλντίνο. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και η πρόοδός του ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτική. Ο «Pulga» έχει πλέον 19 τίτλους, είναι πρώτος σκόρερ στα επίσημα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα με 265 γκολ και διεκδικεί την τέταρτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του. Και όλα αυτά, χωρίς να καβαλήσει το καλάμι και χωρίς ποτέ να ξεχάσει τα όσα δήλωνε τότε: Παίζει μπάλα για να το απολαμβάνει!






gazzetta.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: