ΣΙΝΕ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Τραγωδία: Πολύνεκρο ναυάγιο στο Χονγκ Κονγκ!!! (video)

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοικτά του Χονγκ Κονγκ, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι δύο επιβατηγά πλοία συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το ένα από τα δύο να κατακλυστεί με νερό και να βυθιστεί σχεδόν ολόκληρο μέσα σε ελάχιστα λεπτά. 
Το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, τοπική ώρα (14.30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος) πολύ κοντά στο νησί Λάμμα. 
 Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η σύγκρουση έγινε μεταξύ ενός επιβατηγού πλοίου και ενός ρυμουλκού. Ωστόσο, στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο για οχηματαγωγό πλοίο με τουλάχιστον 100 επιβάτες, ορισμένοι από τους οποίους τραυματίστηκαν ελαφρά. Από τη σύγκρουση το δεύτερο πλοίο υπέστη υλικές ζημιές, ωστόσο κατάφερε να προσεγγίσει με ασφάλεια το λιμάνι, αποβιβάζοντας τους επιβάτες και το πλήρωμα.
Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίστηκαν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, με τη συνδρομή 2 ελικοπτέρων, 20 σκαφών της Ακτοφυλακής και ομάδας δυτών που πραγματοποίησε έρευνες μέσα στο πλοίο. Εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών ανακοίνωσε ότι στο επιβατηγό πλοίο επέβαιναν 124 άνθρωποι. «Συνολικά οκτώ άνθρωποι υπέκυψαν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους στο νοσοκομείο, ενώ 28 εντοπίστηκαν νεκροί στο σημείο του ναυαγίου», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι πάνω από 100 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα υποθερμίας. Όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, το πλοίο είχε ναυλωθεί από την εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, «Hong Kong Electric», προκειμένου να μεταφέρει στελέχη της και μέλη των οικογενειών τους στα ανοικτά έτσι ώστε να θαυμάσουν τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα πάνω από τον ουρανό της πόλης στο πλαίσιο των εορτασμών της «Εθνικής Ημέρας της Κίνας». Αυτό το χρονικό διάστημα το Χονγκ Κονγκ έχει κατακλυστεί από τουρίστες καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι εορτασμοί της συγκεκριμένης επετείου (1η Οκτωβρίου), οι οποίοι συμπίπτουν φέτος με ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ασίας. Το «Mid-Autumn Festival» συνοδεύεται από τη χορήγηση πολυήμερης άδειας σε εκατ. εργαζομένους ανά την κινεζική επικράτεια και συνδέεται άμεσα με ταξίδια σε συγγενείς και φίλους. Το Λάμμα βρίσκεται περίπου 3 χλμ. νοτιοδυτικά του Χονγκ Κονγκ και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στην περιοχή και οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 5.000. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

Zougla.gr 
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: