ΣΙΝΕ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Να γιατί μου αρέσει το ποδόσφαιρο!!! (video)

Πρόσφατα κάποιος στο twitter με ρώτησε ''γιατί σου αρέσει το ποδόσφαιρο ?'' Τα σπορ έχουν μια ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Το ποδόσφαιρο δεν έχει. 
Δεν απάντησα όμως αν είχα απαντήσει θα του έλεγα πως ο όρος επίθεση δεν είναι το ίδιο με το σκοράρισμα.Σε μερικά σπορ βέβαια ισχύει, στο μπάσκετ πχ επιθετική θεωρείται μια ομάδα που βάζει πολλούς πόντους.
Πάρτε για παράδειγμα τώρα το παρακάτω βίντεο. Μια από τις διασημότερες στιγμές επιθετικής μαγείας στην ιστορία του ...
ποδοσφαίρου,η οποία καταλήγει σε άστοχο σουτ σε κενή εστία. Δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε μια τέτοια ανεπιτυχή προσπάθεια που θα μείνει αιώνια στην μνήμη σας σε οποιοδήποτε άλλο σπορ.
Φυσικά είναι ανεπιτυχές παίξιμο μόνον όσον αφορά την τελική έκβαση - το σκοράρισμα. Στην λογική όμως του ποδοσφαίρου η απόφαση που πήρε σε κλάσμα του δευτερολέπτου ο Πελέ ,να αφήσει επίτηδες την μπάλα να του φύγει δεξιά μπροστά από τον επερχόμενο τερματοφύλακα ήταν απίστευτα ιδιοφυής. Έχει μάλιστα και το δικό της διάγραμμα στην Wikipedia.
Η φάση έγινε στο στάδιο Γιαλίσκο, Γουαδαλαχάρα, Μεξικό, ημιτελικός του παγκοσμίου κυπέλλου 1970. Μια τέλεια πάσα του Τοστάο βρίσκει τον Πελέ πρώτο στην μπάλα πριν τον Ουρουγουανό τερματοφύλακα Μάρκιεβιτς ο οποίος βουτάει και οριζοντιώνει το σώμα του ώστε να αποκρούσει ο σουτ που είναι σίγουρος πως θα επιχειρήσει ο Πελέ.
Όλοι αυτό περίμεναν. Εκατομμύρια θεατές στο στάδιο και από την τηλεόραση υπολόγισαν άλλοι πως θα πάει για βολέ ,άλλοι για πλασέ και άλλοι πως θα κάνει ντρίμπλα.Όλοι εκτός από τον Πελέ. Αυτός απλά άφησε την μπάλα να περάσει μόνη της από τον τερματοφύλακα.
Σε συνέντευξη του μετά από χρόνια είπε πως ήταν μια έμπνευση της στιγμής,και πως δεν γίνεται να προγραμματίσεις κάτι τέτοιο
Στο μυαλό μου όμως ήταν η ταχύτατη επίλυση ενός προχωρημένου μαθηματικού προβλήματος υπό την πίεση ενός τεράστιου μαυροντυμένου σώματος που ερχόταν με χίλια κατά πάνω του. Το ωραίο είναι πως αστόχησε. Το πιο ωραίο είναι πως δεν έχει σημασία !
Να λοιπόν γιατί μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Γιατί ζω στιγμές σαν και αυτήν.


http://www.toumbalights.com

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: