ΣΙΝΕ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ναυτική τραγωδία στη Μιανμάρ: 130 αγνοούμενοι

Περίπου 130 άνθρωποι αγνοούνται όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε θαλάσσια περιοχή στα σύνορα της Μιανμάρ με το Μπαγκλαντές, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αl Jazeera.
Το πλοιάριο ήταν γεμάτο... Ροχίνγκιας, μέλη μουσουλμανικής μειονότητας στο δυτικό τμήμα της ασιατικής χώρας, οι οποίοι εκτοπίστηκαν λόγω της πρόσφατης κλιμάκωσης θρησκευτικής βίας στο κρατίδιο του Ραχίν. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας σε διασυνοριακή πόλη του Μπαγκλαντές τόνισε σε δηλώσεις του στο Associated Press ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πέντε ναυαγοί, προσθέτοντας ότι το σκάφος κατευθυνόταν προς τη Μαλαισία.
Εδώ και μερικές εβδομάδες έχει ξεσπάσει ένας νέος γύρος θρησκευτικών συγκρούσεων ανάμεσα σε Βουδιστές και Ροχίνγκιας, με τη μεταβατική κυβέρνηση της Μιανμάρ να έχει στείλει στρατό στο κρατίδιο προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση. Ωστόσο, διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι ο πρόεδρος, Thein Sein, δεν είναι πρόθυμος να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια, την ίδια στιγμή που η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. έχει επανειλημμένα τονίσει πως οι Ροχίνγκιας αποτελούν μια από τις πιο καταπιεσμένες μειονότητες παγκοσμίως.
Τουλάχιστον 89 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και δεκάδες χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους τις τελευταίες εβδομάδες, με το Μπαγκλαντές ν’ αποτελεί έναν από τους προορισμούς των προσφύγων. Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές της γειτονικής χώρας έχουν κλείσει εδώ και αρκετούς μήνες τα θαλάσσια σύνορά τους με τη Μιανμάρ, στέλνοντας πίσω σχεδόν καθημερινά δεκάδες πλοιάρια με πρόσφυγες καθώς όπως υποστηρίζουν φιλοξενούν ήδη 300.000 εκτοπισμένους από το κρατίδιο του Ραχίν.

Zougla.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: