ΣΙΝΕ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Εφιαλτικές αποκαλύψεις!!! 14χρονα ελληνόπουλα χρήστες σκληρών ναρκωτικών - Πίνουν ακόμα και υγρά μπαταρίας


- Το ναρκωτικό sisa χαρακτηρίζεται σε πολλά ξένα ΜΜΕ ως το ναρκωτικό των φτωχών
- 2.820 χρήστες ναρκωτικών είναι στην αναμονή έως και 3 χρόνια για να μπουν σε πρόγραμμα απεξάρτητης.

- Σταϊκούρας: Χρηματοδότηση σε δήμους για το φαινόμενο ΜΟΝΟ εάν έχουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό
- Η συζήτηση στη Βουλή διεκόπη γιατί τρεις υπουργοί δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
SOS για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, ειδικά σε παιδιά μικρής ηλικίας, όπου το φαινόμενο λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις εξέπεμψε η εκπρόσωπος του «18 ΑΝΩ» Κατερίνας Μάτσα, στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως αποκάλυψε όλο και μικραίνει το όριο ηλικίας όσων λαμβάνουν ναρκωτικά, καταγγέλλοντας πως πλέον ακόμη και 14χρονα παιδιά είναι χρήστες σκληρών ναρκωτικών…, ακόμη και ναρκωτικών με βάση τα υγρά μπαταριών.

«Κυκλοφορούν νέες επικίνδυνες ουσίες όπως το "σίσα" που αποτελείται από αμφεταμίνες και υγρά μπαταρίας και λαμβάνεται από παιδιά 14 ετών! Η χρήση αυξάνεται διαρκώς, η ηλικία των χρηστών πέφτει και εξαπλώνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου. Η κατάσταση είναι σοβαρή» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μάτσα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι πολλά δημοσίευματα του ξένου τύπου αναφέρεται σε αυτό το ναρκωτικό ότι έχει γίνει ανάρπαστο στην Ελλάδα και το χαρακτηρίζουν ως το ναρκωτικό των φτωχών.

Κατά τη συνεδρίαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας ανακοίνωσε δρομολογείται σχεδιασμός χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών να λαμβάνουν μόνο οι δήμοι που έχουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Ενώ ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ανέφερε ότι 2.820 χρήστες ναρκωτικών στοιβάζονται στις λίστες αναμονής των φορέων απεξάρτησης ενώ ο χρόνος αναμονής φτάνει έως και τα 3 έτη.

«Σε 7.844 άτομα παρέχεται θεραπεία από 26 μονάδες στην Αττική και 16 ακόμα πανελλαδικά. Έχουμε εντάξει περισσότερα από 3.000 άτομα φέτος. Έχουμε λίστα αναμονής με 2.820 άτομα, δυστυχώς τα 2.512 άτομα βρίσκονται στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη έχει απορροφηθεί πλήρως στη λίστα αναμονής. Παλιά ο χρόνος αναμονής ήταν 4 έτη τώρα έχει περιοριστεί στον 1 μήνα» πρόσθεσε.

Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε πως από την αρχή του έτους έχουν διανεμηθεί 14.000 σύριγγες καθώς και χιλιάδες άλλα μέσα για την προφύλαξη από μεταδιδόμενα νοσήματα ενώ άφησε αιχμές κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις δεν συμπαρίσταται όσο χρειάζεται».

Η συνεδρίαση διεκόπη και η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου, με αφορμή τις αντιδράσεις, κυρίως των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για το γεγονός ότι στο κάλεσμα δεν ανταποκρίθηκαν και οι υπόλοιποι υπουργοί που είχαν κληθεί, δηλαδή οι υπουργοί Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουσουρούλης.

newsit.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: