ΣΙΝΕ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού από Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

Βαθμιαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Δευτέρα καθώς αυλώνας (short wave trough) θα κινηθεί προς την Ιταλία δημιουργώντας βαρομετρικό χαμηλό στην νότια Ιταλία το οποίο θα προκαλέσει αλλαγή στο καιρό της χώρας με βροχές και...
ισχυρές καταιγίδες συνοδεία ισχυρών νότιων νοτιοανατολικών ανέμων στο Ιόνιο.
Αυτό το χαμηλό συνοδεία της ψυχρής λίμνης φαίνεται να κινείται ελαφρώς ανατολικά νοτιοανατολικά και ουσιαστικά να αποκόπτεται και να γίνει ψυχρή λίμνη την Τρίτη.
Έντονες συνθήκες αστάθειας (υψηλά cape-lifth index) καθώς και μεγάλα ποσά θετικού στροβιλισμού θα προκαλέσει αυτό το χαμηλό.
Αναλυτικότερα:
Δευτέρα 19/11/2012:
Πρωινές ώρες:
Ο καιρός θα ξεκινήσει αρκετά μουντός στην δυτική Ελλάδα με νεφώσεις αρκετά πυκνές στα νησιά του Ιονίου-Ήπειρος όπου είναι πιθανόν να σημειώνονται και σποραδικές βροχές νωρίς το πρωί. Καταιγίδες θα σημειώνονται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο(Κέρκυρα) που σταδιακά προς το μεσημέρι και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες όπως και στην Ήπειρο.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί αραιή νέφωση πρόσκαιρα πυκνή που θα καλύπτει όλο τον ουρανό ωστόσο δεν θα αφήνει κάποιο φαινόμενο . Πιο ανοιχτός ο καιρός στο βορειοανατολικό Αιγαίο και την Θράκη όπου θα έχει και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Μεσημβρινές-Απογευματινές ώρες:
Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου,την Ήπειρο,την δυτική Στερεά-δυτική Πελοπόννησο με βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Σταδιακά κάποια φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα προς την δυτική Μακεδονία την Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά-Πελοπόννησο. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στην νοτιοανατολική Πελοπόννησο με κατεύθυνση την νοτιοανατολική Στερέα και την Εύβοια μέσα στο απόγευμα.Βροχές-καταιγίδες θα σημειωθούν και στην θαλάσσια περιοχή των Κιθύρων καθώς και στην δυτική Κρήτη.

Όσον αφορά την βόρεια Ελλάδα ,προς το απόγευμα-βράδυ ο καιρός θα κλείσει και θα σημειωθούν βροχές στην δυτική και κεντρική Μακεδονία,ωστόσο η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη θα έχουν μόνο πυκνή συννεφιά .

Καλός ο καιρός με νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές στα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου με μικρή πιθανότητα για βροχή από την Χίο και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα όπου εκεί είναι πιθανό να σημειωθεί και τοπική καταιγίδα.
Eπιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

 
meteoclub.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: