ΣΙΝΕ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΣΤΟ 50% ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ 70% ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΩΡΕΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ.

ΝΗΠΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΩΝΕΣ


Έληξε η διήμερη περιοδεία του Βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στα Γρεβενά, με την καταγραφή σωρείας προβλημάτων όπως παρουσιάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των παραγωγικών φορέων του νομού.
Τα ζητήματα που τέθηκαν τόσο από το Δήμαρχο, όσο και από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γρεβενών και τους εκπροσώπους των γεωργών και των κτηνοτρόφων, αλλά και των επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα, είναι τα εξής:
1.Η μη προώθηση πολλών έργων και θεμάτων που απασχολούν τα Γρεβενά εκ μέρους του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή. Στα πλαίσια αυτής της ελλιπούς και προβληματικής συνεργασίας του κ. Δακή, εντάσσεται και ο δρόμος Γρεβενά-Βασιλίτσα όπου βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.
2.Πετρέλαιο θέρμανσης. Το πρόβλημα αυτό καταγράφεται στα Γρεβενά όχι μόνο αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων, αλλά και των εμπορικών επιχειρήσεων και των μικρών ή μεγαλύτερων ξενοδοχειακών μονάδων, με δεδομένο ότι το υψηλό κόστος τους εξανεμίζει τις ήδη εξαθλιωμένες ταμειακές τους εισπράξεις. 

3.Συνέχιση των εργασιών του οδικού δικτύου Ε65 που θα συνδέει την Καλαμπάκα μέσω Γρεβενών με την Εγνατία οδό. Έργο το οποίο θα συντομεύσει εντυπωσιακά την απόσταση σύνδεσης των Γρεβενών με την Αθήνα, μέσω Θεσσαλίας.
4.Να μην καταργηθεί το Κέντρο Νεοσυλλέκτων «Καραχάλιος» του 586 Τάγματος Πεζικού το οποίο με εντολή της Τρόικας οδεύει για κλείσιμο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο ανυποχώρητο αυτό αίτημα, εντάσσεται και η συνέχεια της λειτουργίας της Σχολής Αστυνομίας, η οποία έχει ανασταλεί προσωρινά για ένα χρόνο.
Ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης ζήτησε από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να κάνει τη μεγαλύτερη δυνατόν κοινοβουλευτική του παρέμβαση και για την ολοκλήρωση του έργου του Αστεροσκοπείου Ορλιάκας, το οποίο λόγω των απολύτων καθαρών περιβαλλοντολογικών συνθηκών, θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τονίστηκε επίσης ότι η λειτουργία του, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία λόγω πολλαπλών επιστημονικών αποστολών από όλα τα πανεπιστήμια ή αστεροσκοπεία του κόσμου.

Ο Δήμαρχος έθεσε ακόμα και την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί το έργο του Παλαιοντολογικού Μουσείου των Γρεβενών, το οποίο- όπως σημείωσε- αν και παραμένει «γιαπί» δέχεται σχεδόν 30.000 επισκέψεις το χρόνο κυρίως από σχολεία.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν στη συνέχεια της πολύωρης σύσκεψης εκ μέρους των εκπροσώπων φορέων, εξέπεμψαν τα εξής δραματικά μηνύματα: 

1.Η μνημονιακή κρίση έχει δημιουργήσει ανεργία, τα ποσοστά της οποίας αγγίζουν το 50%, ενώ ταυτόχρονα η οικονομική δραστηριότητα έχει καταρρεύσει τα τελευταία δύο χρόνια σε ποσοστό 70% με πρώτα θύματα το λιανεμπόριο και την οικοδομή.

2.Η έλλειψη σχεδιασμού αγροτικής πολιτικής σε συνδυασμό και με την οικονομική κατάπτωση που μαστίζει τα Γρεβενά, έχει βάλει στον απόλυτο κίνδυνο τον πρωτογενή τομέα, στον οποίο είχαν μέχρι την εφαρμογή των Μνημονίων, έδινε απασχόληση στο 33% του ενεργού πληθυσμού. Και μάλιστα σε ένα νομό, που είναι πρώτος σε καλλιέργεια και παραγωγή βιολογικών προϊόντων.

Οι κτηνοτρόφοι, κυρίως, εξέπεμψαν σήμα κινδύνου ότι με την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και με τη μη πολιτική του Υπουργείου Γεωργίας, κινδυνεύουν να μείνουν φέτος χωρίς ζωοτροφές, με αποτέλεσμα να σχεδιάζεται ήδη το κλείσιμο ποιμνιοστασίων και η δραματική συρρίκνωση του ζωικού κεφαλαίου του νομού.

3.Οι δύο Δήμοι του νομού θα αναγκαστούν να κηρύξουν στάση στην παροχή των υπηρεσιών τους, με δεδομένο ότι το Μνημόνιο ΙΙΙ τους εξοντώνει οικονομικά και μάλιστα την ώρα που έχουν ανάγκη πρόσληψης προσωπικού και όχι απολύσεων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, οι 104 οικισμοί του νομού συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Γρεβενών, εξυπηρετούνται μόνο από 18 υπαλλήλους της καθαριότητας!!!

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Το γραφείο μου θα εκδώσει Δελτίο Τύπου με όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στην πολύ σημαντική αυτή συνάντηση που είχε την καλοσύνη, και τον ευχαριστώ θερμά, να συγκροτήσει ο Δήμαρχος Γρεβενών.
Θέλω, όμως, να σταθώ σε ένα ζήτημα που είναι έγκλημα.
Κατ’ αρχήν άρχισαν πάλι τα προβλήματα με τις μετακινήσεις των μαθητών από τα απομακρυσμένα χωριά τους προς τα σχολεία, εξαιτίας της μη πληρωμής των δικαιούχων που κάνουν τη μεταφορά.
Αλλά, όπως μου αποκάλυψε ο Δήμαρχος, εδώ στα Γρεβενά και κυρίως στην περιοχή της Δεσκάτης, 14 νήπια μετακινούνται καθημερινά με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, χωρίς ζώνες και χωρίς συνοδό, λόγω παραλείψεων στην πρόσφατη νομοθεσία που έβγαλε το Υπουργείο Εσωτερικών. Αν γίνει το παραμικρό ατύχημα και από αυτούς τους δύο λόγους χαθεί έστω και ένα παιδί, ποιος θα φέρει την ευθύνη για το έγκλημα;».

Χθες βράδυ και σήμερα (19.11.2012) το πρωί, ο Τέρενς Κουίκ είχε συσκέψεις - εργασίας με τους πολιτευτές και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ της Eκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών, που τον ακολούθησαν και στις συναντήσεις του στο Δημαρχείο της πόλης.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο.
       
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: