ΣΙΝΕ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ευρωλίγκα: Παναθηναϊκός - Ρεάλ 79-68 (video)

Η φανέλα του Παναθηναϊκού είναι βαριά. Αυτό κάποιες φορές μπορεί να "πνίγει" τους παίκτες που τη φορούν, αλλά κάποιες άλλες τους δίνει... φτερά. Έτσι έγινε στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός και...
χορταστικός επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με 79-68 σε ένα παιχνίδι που οι "πράσινοι" έδειξαν ευθύς εξαρχής πως ήθελαν πάση θυσία τη νίκη. Οι Κυπελλλούχοι Ελλάδος έδειξαν πάθος, θέληση και αυταπάρνηση και όντας το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης από το 2ο δεκάλεπτο και μετά, οπότε και κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ.
Το "πράσινο" άγχος ήταν εμφανές στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης αφού τα συνεχόμενα χαμένα λέι απ είχαν "στιγματίσει" το νωθρό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού. Η καλή άμυνα των γηπεδούχων, όμως, ήταν το... αντίβαρο απαγορεύοντας στουςΜαδριλένους να ξεφύγουν στο σκορ. Το γρήγορο προβάδισμα πέντε πόντων (2-7) των φιλοξενούμενων, δεν... άγχωσε τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, οι οποίοι ισοφάρισαν γρήγορα (7-7 στο 4').
Ένα μικρό "ξέσπασμα" από πλευράς Ρεάλ Μαδρίτης έφερε και πάλι την ομάδα του Πάμπλο Λάσο μπροστά στο σκορ με μικρό προβάδισμα (9-15), το οποίο συντηρούνταν με σχετική άνεση. Τα πολλά φάουλ με τα οποία "φορτώθηκαν" οι "ψηλοί" τωνΙσπανών, όμως, δεν τους επέτρεψε να "χτίσουν" μεγαλύτερο πλεονέκτημα εν όψει της συνέχειας.


Ο Αργύρης Πεδουλάκης προσπάθησε να... συνδράμει και αυτός με τη σειρά του σε αυτό το πρόβλημα των φιλοξενούμενων και προσπαθώντας να "ταϊσει" τους δικούς του "ψηλούς" να επιτείνει το μαδριλένικο πρόβλημα. Όπως κι έγινε!
Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ο Μάρκους Σλότερ χρεώθηκε με το τρίτο προσωπικό του φάουλ (σ.σ.: ο Μίρζα Μπέγκιτςείχε άλλα δύο) δίνοντας "τροφή" για... inside game στο τριφύλλι στη συνέχεια.
Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ελαφρύ προβάδισμα (12-16) στο 10ο λεπτό, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του ρυθμού προσπαθώντας να ρισκάρει με το τρίποντο κάποιων παικτών των Ισπανών (3/10 τρίποντα η Ρεάλ Μαδρίτης στο α' δεκάλεπτο).
Το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου βρήκε τον Παναθηναϊκό να παίζει εκπληκτική άμυνα, την οποία μετουσίωσε σε... αιφνιδιασμούς. Ο έλεγχος των αμυντικών ριμπάουντ και οι συνεχόμενες τάπες που απλόχερα μοίραζαν οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, τούς έδωσαν την ευκαιρία να περάσουν γρήγορα μπροστά στο σκορ με κάρφωμα του Μάικ Μπράμος (18-16 στο 12').
Οι Μαδριλένοι συνέχισαν για αρκετή ώρα να μοιάζουν "εγκλωβισμένοι" στην "πράσινη" άμυνα, κάτι που σταδιακά μετέφερε το "βάρος" στη δική τους πλευρά. Ο Παναθηναϊκός είχε σωστές επιλογές στην επίθεση και, παρά τα τρίποντα των Μαρτίνας Πότσιους και Σέρχιο Ροντρίγκεθ, είχε τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού (31-24).
Τα πολλά φάουλ εξακολουθούσαν να αποτελούν μείζον πρόβλημα για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, ο οποίος αναγκάστηκε να επιστρατεύσει ακόμα και τον... Γκιγιέρμο Ερνανγκόμεζ προκειμένου να βρει λύσεις. Εις μάτην, όμως.
Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει... τα πάνω του και, παρά τα τρίποντα - "μαχαιριές" (σ.σ. δύο από τονς Κάρλος Σουάρεθ και ένα από τον Ρούντι Φερνάντεθ) που πέτυχαν στο τελευταίο δίλεπτο οι Ισπανοί πήγε στα αποδυτήρια έχοντας σημαντικό προβάδισμα (40-32) εν όψει της επανάληψης.
Το τριφύλλι είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι και δεν έδειχνε επηρεασμένο ούτε από την ανάπαυλα. Με στοχευμένο παιχνίδι και καλά διαβασμένη άμυνα έκανε τη Ρεάλ Μαδρίτης να μοιάζει με... μέτρια ομάδα διατηρώντας, παράλληλα, το προβάδισμα ασφαλείας που είχε αποκτήσει (49-37 στο 23').
Οι "πράσινοι" είχαν μεγάλη αυτοπεποίθηση, την οποία ούτε ο Ντόντεϊ Ντρέιπερ έδειξε ικανός να... ρίξει. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ (σ.σ. παίκτης - κλειδί στο παιχνίδι του πρώτου γύρου) πάτησε για πρώτη φορά παρκέ στο 25ο λεπτό, αλλά παρά το τρίποντο που πέτυχε (51-40 στο 26'), δεν μπόρεσε να αλλάξει το μομέντουμ.
Η διαφορά εξακολουθούσε να κυμαίνεται σε διψήφια επίπεδα αφού ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Το "πράσινο" προβάδισμα έφτασε, μάλιστα, το +15 (61-48) στο 28ο λεπτό με το γήπεδο να παίρνει "φωτιά".
Στο τέταρτο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα άλλαξε όσον αφορά τα φάουλ. Αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός καλούταν να διαχειριστεί ένα σημαντικό πρόβλημα αφού συμπλήρωσε γρήγορα τα ομαδικά φάουλ που είχε δικαίωμα να δώσει (4 φάουλ σε τρία λεπτά).
Η πίεση άλλαξε... μεριά μετά από ένα μικρό σέρι 5-0 (69-60 στο 33') με τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο να δείχνουν... ικανοί για την ανατροπή. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη είχαν αντίθετη άποψη, όμως.
Πάνω στο σημείο που η Ρεάλ Μαδρίτης άρχισε να... πιστεύει στο "διπλό", ήρθε μία απάντηση ικανή να βάλει τέλος σε κάθε σενάριο ήττας για τον Παναθηναϊκό. Ένα γρήγορο σερί 6-0 από πλευράς τριφυλλιού σε ενάμιση λεπτό έβαλε και πάλι τα πράγματα στη θέση τους (77-64 στο 37'), με την πλάστιγγα να γέρνει οριστικά προς την μεριά των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης.
Τα δεκάλεπτα: 12-16, 42-35, 65-52, 79-68.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 9 (1), Πάνκο 12, Ματσιούλις 12, Άρμστρονγκ, Ούκιτς, Ούκιτς 11 (1), Λάσμε 15, Διαμαντίδης 7, Κίτσεν 9 (1), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 2.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ντρέιπερ 3 (1), Φερνάντεθ 3 (1), Πότσιους 5 (1), Σουάρεθ 16 (4/4 τρίποντα), Ρέγες 4, Μίροτιτς 6 (2), Ροντρίγκεθ 3 (1), Ερνανγκόμεζ, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 9 (1), Γιούλ 8, Σλότερ 5.

basketblog.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: