ΣΙΝΕ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου

Πρόγραμμα εργασιών του Συμβούλιου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα 9-11 Νοεμβρίου.
Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και η ομάδα των Ευρωπαίων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο οργανώνουν στην Αθήνα από Παρασκευή 9 έως και Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 το... Συμβούλιό τους. Οι εργασίες του φιλοξενούνται από τους Οικολόγους Πράσινους και ο τόπος επιλέχθηκε, ως μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης προς την ελληνική κοινωνία, παράλληλα με την απαίτηση για κοινωνική Ευρώπη και ευρωπαϊκές λύσεις στην κρίση. Το Συμβούλιο, με την επίκαιρη θεματική «Οι προτάσεις των Πράσινων για έξοδο από την κρίση: αφορά τους ανθρώπους», συμπεριλαμβάνει συζητήσεις για θέματα που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης, τα κοινωνικά δικαιώματα, την πολιτική για τις συντάξεις, τη μετανάστευση, τα ψηφιακά δικαιώματα, την εξορυκτική πολιτική.

Το Συμβούλιο ανοίγει με μια δημόσια συζήτηση την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 10:00, στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ στο ξενοδοχείο Divani Caravel, Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, με θέμα «Οι προτάσεις των Πράσινων για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη». Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ρεμπέκα Χαρμς, ευρωβουλευτής, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο. Οι Ντάνυ Κον Μπεντίτ, ευρωβουλευτής, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο, o Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής, η Μόνικα Φρασόνι (συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος) και ο Ζαν-Μαρκ Νολέτ (αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση της Βαλλονίας/ Βέλγιο και υπουργός βιώσιμης ανάπτυξης και δημόσιας διοίκησης, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας, στέγασης και έρευνας) θα συμμετέχουν στη συζήτηση. Θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση, ανοιχτή στο κοινό.
Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στις 13:00, στο Divani Caravel, αίθουσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Α. Στη Συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές Ντάνυ Κον Μπεντίτ, Ρεμπέκα Χαρμς, Νίκος Χρυσόγελος και Φιλίπ Λαμπέρτς και η συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Ζωή Βροντίση. Συντονίζει η Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Βούλα Τσέτση.
Την Πέμπτη το απόγευμα, αντιπροσωπεία των Πράσινων / Ελεύθερης Συμμαχίας θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που αποτελούν την κυβέρνηση συνεργασίας, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κ. Φώτη Κουβέλη.
Για περισσότερες πληροφορίες για το 17ο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Πράσινων και για να δηλώσετε συμμετοχή,
 παρακαλώ δείτε:http://europeangreens.eu/athens2012/programme

Αναλυτικά το πρόγραμμα εργασιών του τριημέρου περιλαμβάνει:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:
10.00: “Οι πράσινες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη”. Συμμετέχουν ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ και η Ρεμπέκα Χαρμς (συμπρόεδροι της Ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο), o Νίκος Χρυσόγελος (ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων), η Μόνικα Φρασόνι (συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος) και ο Ζαν-Μαρκ Νολέτ (Αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση της Βαλλονίας/ Βέλγιο και υπουργός βιώσιμης ανάπτυξης, ενέργειας, δημόσιας διοίκησης και έρευνας).
16.00: “Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Πρασινίζοντας της Ευρωπαϊκή Ένωση, κοινωνική Ευρώπη”. Τη συζήτηση συντονίζουν ο Φιλίπ Λαμπέρτς (ευρωβουλευτής και συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος) και η Μόνικα Φρασόνι (συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος).

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
11.15: “Μετανάστευση στην Ελλάδα και την Ευρώπη: Συνεκτικές λύσεις και αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας” με τη συμμετοχή του Γιώργου Τσαρμπόπουλου (Επικεφαλής του Ελληνικού Τμήματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες), της Γιούντιθ Σαρτζεντίνη (πράσινη ευρωβουλευτής), της Μαρίας Καλλή-Πίνιου (υποψήφια των Οικολόγων Πράσινων για την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ακτιβίστρια σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων). Συντονίζει η δημοσιογράφος Μαριλένα Κατσίμη.

16.30: Στρογγυλό τραπέζι με θέμα “Πράσινη άποψη για τις εξορύξεις στην Ευρώπη” και συμμετοχή των Reinhard Bütikofer, Αντιπροέδρου της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, εισηγητή για το θέμα των πρώτων υλών στο Ευρωκοινοβούλιο, Jonas Eriksson, βουλευτή και αντιπροέδρου της Επιτροπής Βιομηχανίας και Εμπορίου στο Σουηδικό Κοινοβούλιο, (εκπροσωπεί τους Σουηδούς Πράσινους), Borislav Sandov, συμπροέδρου των Πράσινων - Zelenite (Βουλγαρία), Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή Οικολόγων Πράσινων, αντιπρόεδρου της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Ευρωκοινοβούλιο (Ελλάδα), Oras Tynkkynen, Μέλους των Φιλανδών Πράσινων - Vihreät De Gröna.

18.30: Συζήτηση σε ολομέλεια για το θέμα των ψηφιακών δικαιωμάτων μετά την απόρριψη της ACTA, με τη συμμετοχή των Jan Philip Albrecht (Γερμανός πράσινος ευρωβουλευτής), Eva Lichtenberger (αυστριακή πράσινη ευρωβουλευτής), εκπρόσωπος της οργάνωσης Bits of Freedom (Ολλανδία) και Jérémy Zimmermann, La Quadrature Du Net (Γαλλία).

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου έχουν προγραμματιστεί εργαστήρια για τους νέους, τα δικαιώματα των εργαζομένων την εποχή της κρίσης, τα ψηφιακά δικαιώματα, τις κοινωνικές διαστάσεις του Green New Deal (Πράσινη Κοινωνική Συμφωνία), την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών καθώς και για τρέχουσες εκστρατείες – δράσεις αλλά και τις ευρωεκλογές 2014. Το Υπάρχουν, επίσης, παράλληλες συνεδριάσεις του Διαβαλκανικού αλλά και του Μεσογειακού Δικτύου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, του Δικτύου Πράσινων Βουλευτών και του Δικτύου Πράσινων Αυτοδιοικητικών καθώς αντιπροσωπείας των Παγκόσμιων Πράσινων. Θα υπάρχει χωριστή συνάντηση των ηγετών των Πράσινων Κομμάτων καθώς και της ομάδας που θα συντονίσει την κοινή καμπάνια για τις ευρωεκλογές 2014.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αλληλεγγύης προς την ελληνική κοινωνία ομάδα Ευρωβουλευτών και στελεχών των Ευρωπαίων Πράσινων θα συμμετάσχει σε επισκέψεις σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης στην Αττική.

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων
Περισσότερες πληροφορίες: 210 3306301 (εσωτ 115-116)
6974263565

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: