ΣΙΝΕ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Παγκόσμια κινητοποίηση των Anonymοus με αφορμή την 5η Νοεμβρίου

Μπροστά στα Κοινοβούλια σε όλο τον κόσμο καλούν σήμερα οι Αnonymous τον κόσμο, φορώντας τις χαρακτηριστικές μάσκες με το πρόσωπο του Γκάι Φωκς ο οποίος συνελήφθη πριν από 407 χρόνια στη Βρετανία όταν με τη λεγόμενη «συνωμοσία της πυρίτιδας» αποπειράθηκε να... ανατινάξει το βρετανικό κοινοβούλιο.
Η μορφή της χαρακτηριστικής μάσκας των Anonymοus που αναπαριστά τη μορφή του Γκάι Φωκς, ξεκίνησε από την κινηματογραφική μεταφορά του κόμικ «V for Vendetta» και είναι συνυφασμένη με την 5η Νοεμβρίου και τη συνομωσία της Πυρίτιδας.
Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας του 1605 είχε οργανωθεί από μια ομάδα Καθολικών, με σκοπό τη δολοφονία του βασιλιά Ιακώβου Α΄ της Αγγλίας, της οικογένειάς του αλλά και πολλών μελών της αριστοκρατίας, με την ανατίναξη των κτιρίων του Βρετανικού Κοινοβουλίου στο Λονδίνο κατά την έναρξη της Βουλής, ένας από τους πιο γνωστούς συνωμότες ήταν και ο Άγγλος στρατιώτης, Γκάι Φωκς.
Η Συνωμοσία οργανώθηκε ως αντίδραση στην τυραννική βασιλεία του Ιακώβου Α . Οι συνωμότες βρήκαν ένα κελάρι κάτω από το κτίριο της Βουλής των Λόρδων και συγκέντρωσαν 36 βαρέλια πυρίτιδας, τα οποία θα ανατίναζαν για να δολοφονήσουν τα μέλη του Κοινοβουλίου, ωστόσο κάποιοι συνομώτες τελευταία στιγμή υπαναχώρησαν και προειδοποίησαν τον Λόρδο να μην πάει στη Βουλή, γεγονός που κίνησε τις υποψίες του στρατού και άρχισαν να ερευνούν τις υπόγειες σήραγγες.
Ο Γκάι Φωκς συνελήφθη και μετά από βασανιστήρια, αποκάλυψε τα ονόματα των υπόλοιπων συνωμοτών, οι οποίοι καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν με αγχόνη και διαμελισμό.
Η 5η Νοεμβρίου γιορτάζεται στη Βρετανία ως «η Νύχτα του Γκάι Φωκς» και με αφορμή τον εορτασμό αυτό, οι Anonymus οργάνωσαν μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης μία πορεία μπροστά στα κοινοβούλια ταυτόχρονα πολλές πόλεις του κόσμου, σαν αναβίωση της τελευταίας σκηνής από το «V for Vendetta» ως προειδοποίηση –όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις- στις κυβερνήσεις που προσπαθούν να φιμώσουν τον λαό και να σταματήσουν την ελευθερία λόγου.

Δείτε το κάλεσμα των anonymοus στο facebook: εδώ

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: