ΣΙΝΕ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πάτρα: Ανυπολόγιστες οι ζημιές από την φωτιά στο "Κρήτη ΙΙ" - Στις φλόγες δεκάδες νταλίκες - Ολοκληρώνεται η εκφόρτωση- BINTEO και ΦΩΤΟ

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο ΚΡΗΤΗ II - Πάνω απο 20 οχήματα καταστράφηκαν - Ολοσχερώς κάηκαν 3 νταλίκες!!!

19.25 Αυτή τη στιγμή απομακρύνονται από το ΚΡΗΤΗ ΙΙ οι δύο νταλίκες που καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πυρκαγιά.
18.35 Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο ΚΡΗΤΗ ΙΙ. Μέσα στο γκαράζ παραμένουν...

ακόμα τρεις νταλίκες ενώ συνολικά καταστράφηκαν περισσότερα από 20 οχήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά να προκλήθηκε από ψυγείο νταλίκας που έπαθε βραχυκύκλωμα, ενώ δεν αποκλείεται να υπήρχε εύφλεκτο φορτίο χωρις να έχει δηλωθεί.

16:29 Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά στο πλοίο Κρήτη ΙΙ στο λιμάνι της Πάτρας. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, περίπου 8-9 νταλίκες έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές από τις φλόγες και παραμένουν εγκλωβισμένες μέσα στο πλοίο καθώς είναι αδύνατον να μεταφερθούν εκτός, στην παρούσα φάση.

Από τις πολύ μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό του πλοίου, οι νταλίκες έχουν μετατραπεί σε άμορφες μάζες και θα χρειαστεί η συμβολή ειδικού γερανού για να βρουν από το γκαράζ. Στο σημείο όπου έχει δέσει το Κρήτη ΙΙ παραμένουν σε επιφυλακή το πυροσβεστικό πλοιάριο «Πετράκης» καθώς και επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης.

Νωρίτερα οι Πυροσβέστες, με πραγματικό κίνδυνο της ζωής τους είχαν καταφέρει να βγάλουν μέσα από το πλοίο δεκάδες φορτηγά. Έμπαιναν στο εσωτερικό του πλοίου με ειδικές συσκευές, διέκριναν, μέσα από τους καπνούς τις πινακίδες των φορτηγών, στη συνέχεια ζητούσαν τα κλειδιά από τους ιδιοκτήτες και ξαναέμπαιναν μέσα για να τις απομακρύνουν.

15.14: Ανακοίνωση της ΑΝΕΚ, πλοικτήτριας εταιρείας του Κρήτη ΙΙ: "Η ΑΝΕΚ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου ΚΡΗΤΗ ΙΙ έχει ελεγχθεί πλήρως, από το πλήρωμα. Μετά την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας, οι επιβάτες και το πλήρωμα έχουν αποβιβασθεί ασφαλώς. Οι επιβάτες για το δρομολόγιο που δεν εκτελέσθηκε έχουν ενημερωθεί και η εταιρεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά τους. Τα επόμενα δρομολόγια ΠΑΤΡΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΠΑΤΡΑ θα εκτελεστούν κανονικά".

15.08: Κανένα από τα φορτηγά που βρίσκονταν στο γκαράζ δεν έχει απομακρυνθεί από την χερσαία ζώνη του λιμανιού ώστε να καταγραφούν με ακρίβεια οι ζημιές στα οχήματα και στα εμπορεύματα που μετέφεραν.

14.59: Οι πυροσβέστες βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες, τόσο λόγω των καπνών που υπάρχουν μέσα στο πλοίο, όσο και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

14.51: Τα φορτηγά που δεν μπορούν να μεταφερθούν έξω από το πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και είναι δύσκολη η επιχείρηση απομάκρυνσής τους.

14.33:Εγκλωβισμένα στο γκαράζ του πλοίου είναι εννέα φορτηγά, τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τη φωτιά και είναι δύσκολη η απομάκρυνσή τους.

13.00 Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ στο ανώτερο ανοιχτό κατάστρωμα του πλοίου ΚΡΗΤΗ 2 ενώ βρισκόταν ανοιχτά του λιμανιού της Πάτρας, προερχόμενο από Βενετία και Ηγουμενίτσα έχει τεθεί υπο έλεγχο.

Το πλοίο μετέφερε 113 επιβάτες που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι με ασφάλεια, 18 οχήματα και 92 φορτηγά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκφόρτωση των φορτηγών και η καταγραφή των ζημιών στο πλοίο και τα οχήματα.

Εικονες οδύνης εξελίσσονται στο λιμάνι με τους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες των φορτηγών που έχουν καταστραφεί απο τη φωτιά να ξεσπούν σε κλάμματα βλέποντας τις κατεστραμμένες περιουσίες τους.

12:27: Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα αυτή την ώρα από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο Κρήτη ΙΙ. Μέσα στους χώρους του πλοίου παραμένουν ακόμα οχήματα που έχουν ουσιαστικά εγκλωβιστεί στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ το έργο της κατάσβεσης χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολο.

Και τούτο γιατί υπάρχει μικρή δυνατότητα πρόσβασης των πυροσβεστών στο σημείο ενώ και οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι πολύ μεγάλες.

12.15: Πιθανότατα από βραχυκύκλωμα σε νταλίκα ξεκίνησε η φωτιά στο πλοίο, όπως αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής συλλέγουν στοιχεία ώστε να δειρευνήσουν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

11.00 Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς και σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr απομένει η εκφόρτωση ακόμα 5 - 6 φορτηγών. Οι πυκνοί καπνοί, αλλά και η μικρή απόσταση μεταξύ των βαρέων οχημάτων, που τυλίχτηκαν στις φλόγες μέσα στο πλοίο δεν επιτρέπουν την πρόσβαση των πυροσβεστών.

Το πυροσβεστικό πλοιάριο συνεχίζει τις ρίψεις, όπως και το αυτόματο σύστημα του πλοίου , ενώ άνδρες της ΕΜΑΚ με αντιασφυξιογόνες μάσκες μπαίνουν, με κίνδυνο και δυσκολία, στο πλοίο και βγάζουν έξω φορτηγά.

Η επιχείρηση συνεχίζεται.
10.29: Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι στο λιμάνι φτάνει εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ. Μέσα στο πλοίο παραμένουν ακόμα 15 περίπου νταλίκες.

10.12: Στο λιμάνι έχουν συγκεντρωθεί ιδιοκτήτες νταλικών και εκπρόσωποι μεταφορικών εταιρειών και προσπαθούν να δουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οχήματα τους. Νταλίκες εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο πλοίο. Οι πυροσβέστες κάνουν ανθρώπινη αλυσίδα για να τις προσεγγίσουν.

09.53: Πυροσβέστες προσπαθούν, μέσα από τους καπνούς στο γκαράζ, να βγάλουν τις νταλίκες, ακόμα και φλεγόμενες, έξω από το πλοίο. Το έργο τους δυχαιρένουν και τα νερά που υπάρχουν από το σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου.

08.34: Δύσκολος είναι ο εντοπισμός της εστίας της φωτιάς στο πλοίο ΚΡΗΤΗ ΙΙ, στο γκαράζ του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Λιμενικού Σώματος από την Αθήνα, οι καπνοί δεν επιτρέπουν στους Πυροσβέστες της Π.Υ. Πατρών και στο πλήρωμα , που συμμετέχουν στην κατάσβεση, να εντοπίσουν την εστία. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα στο πλοίο βρίσκονται δέκα νταλίκες κάποιες εκ των οποίων καίγονται.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Tο Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) της Πάτρας ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» Ν. Χανίων 25 για εκδήλωση πυρκαγιάς πιθανότατα στο ανώτερο ανοικτό κατάστρωμα οχημάτων.

Εν λόγω πλοίο βρισκόταν εν πλω και σε απόσταση περίπου 4-5 ν.μ. από τον νότιο (νέο) λιμένα Πατρών και είχε αποπλεύσει από Βενετία με προορισμό Ηγουμενίτσα – Πάτρα, ενώ επέβαιναν επ’ αυτού 87 μέλη πληρώματος, 113 επιβάτες, 18 Ι.Χ. οχήματα και 92 φορτηγά.

Άμεσα προς παροχή συνδρομής κινητοποιήθηκαν στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, πλωτά περιπολικά Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., σκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος, τα Ρ/Κ «ΠΑΤΡΕΑΣ» Ν. Πάτρας 384, «ΑΜΑΖΩΝ» Ν.Π. 3137 και «ΕΛΙΑΝΑ» Ν.Π. 6826, ενώ συνέδραμαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Το «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» προσέδεσε ασφαλώς στον προβλήτα «D» του νοτίου (νέου) λιμένα Πατρών όπου άμεσα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία εκφόρτωσης οχημάτων.

Από προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών που συμμετέχει στην κατάσβεση πυρκαγιάς από κοινού με το πλήρωμα του πλοίου συνεχίζεται η προσπάθεια εντοπισμού της εστίας της πυρκαγιάς η οποία όμως καθίσταται δύσκολη λόγω ύπαρξης πυκνού καπνού στους χώρους οχημάτων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» μέχρι επιθεώρησής του και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

07.00 Μαίνεται μέχρι και αυτή την ώρα η φωτιά στο πλοίο "Κρήτη ΙΙ" στο λιμάνι της Πάτρας. Δεκάδες νταλίκες (σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 40 περίπου) έχουν καεί και έχουν μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα. Το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο και γίνεται από το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου καθώς και από το πυροσβεστικό πλοιάριο Πετράκης, που ρίχνει νερό από τις μπουκαπόρτες.

Οι καμμένες νταλίκες δεν επιτρέπουν στις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσεγγίσουν. Στο σημείο βρίσκονται 7 οχήματα με 20 άνδρες, που έφτασαν από την πρώτη στιγμή που το πλοίο έφτασε φλεγόμενο στο λιμάνι.

1.54 Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα, προσπαθώντας να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Η φωτιά εξεράγη σε ένα από τα γκαράζ του πλοίο, που είχε φύγει από τη Βενετία, καθώς αυτό ήταν εν πλω, πέντε μίλια ανοιχτά του λιμανιού της Πάτρας.

Το πλοίο έπιασε λιμάνι λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα και οι 113 επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους.


























































































































































































































newsget.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!) 

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια: