ΣΙΝΕ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Τουριστικά γραφεία διοργανώνουν εκδρομές για μαθητές που θέλουν να μεθύσουν

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι τουριστικά γραφεία διοργανώνουν μαθητικά ξενύχτια όπου το αλκοόλ ρέει άφθονο και αυτό για να κάνουν αργότερα τις πενθήμερες εκδρομές τους.
Πριν από λίγες μέρες ανήλικοι μαθητές από τα βόρεια προάστια, οργάνωσαν ολονύχτια εξόρμηση προκειμένου... να συγκεντρωθούν χρήματα για την πενθήμερη εκδρομή.
Οι μαθητές είχαν μισθώσει για τον σκοπό αυτό λεωφορεία τα οποία έκαναν στάσεις σε διάφορες περιοχές και μάζευαν μαθητές της Γ' Λυκείου.
Προορισμός τους ήταν γνωστό κέντρο της παραλιακής.
Θα πρέπει να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως αυτά τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια εγείρουν ερωτήματα όχι μόνο ως προς την νομιμότητά τους, αφού το αλκοόλ απαγορεύεται ρητά στους ανηλίκους αλλά και για το πόσο ασφαλή είναι.
Πώς οργανώνονται οι βραδινές εξορμήσεις
Εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων προσεγγίζουν τα προεδρεία των 15μελών συμβουλίων προτείνοντας να αναλάβουν μια τέτοια εξόρμηση στοχεύοντας λίγους μήνες αργότερα, να «κλείσουν» και την πενθήμερη εκδρομή.
Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες τα γραφεία αυτά διατηρούν καλές σχέσεις με μέλη των μαθητικών συμβουλίων ενώ οι ίδιοι οι τελειόφοιτοι μυούν στα κόλπα και τα παιδιά της Α και Β Λυκείου….
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά και στις πενθήμερες εκδρομές που γίνονται συνοδεία καθηγητών σημειώνονται πολλές φορές έκτροπα. Σε αυτές όμως τις εξορμήσεις τα παιδιά είναι μόνα τους…
Αυτοί που τις διοργανώνουν παίρνουν μέχρι και 20 ευρώ από κάθε μαθητή ενώ το αλκοόλ που καταναλώνεται είναι νοθευμένο.
Επίσης το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι τα λεφτά που μαζεύονται από τις βραδινές εξόδους (μπορεί να φτάσουν και τις 2.000) μοιράζονται μεταξύ του ιδιοκτήτη του καταστήματος, του ταξιδιωτικού πρακτορείου και 2-3 μαθητών που υποτίθεται πως κρατάνε ταμείο.
Οι γονείς λοιπόν που μην ξέροντας πολλές φορές περί τίνος πρόκειται αφήνουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Θα πρέπει όμως να προσέχουν…

Πηγή: Καθημερινή

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: