ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Οπαδοί Μονπελιέ: Μας έδειραν άσχημα Έλληνες αστυνομικοί

Απίστευτες καταγγελίες από τους Γάλλους οπαδούς της Μονπελιέ για την αστυνομική βία που δέχτηκαν στο "Γ. Καραϊσκάκης". 
"Μέχρι και ο υπεύθυνος ασφαλείας της Μονπελιέ χτυπήθηκε", αναφέρει η μαρτυρία, ενώ μιλούν για ξύλο της ΕΛ.ΑΣ σε... γυναίκες και σοβαρούς τραυματισμούς που μπορούσαν να προκαλέσουν θάνατο!
Δεν έφταναν στην ΕΛ.ΑΣ οι καταγγελίες του Guardian για τα περιστατικά αστυνομικής βίας στην ΓΑΔΑ, ήρθαν και νέες καταγγελίες αυτή τη φορά από την Γαλλία.
Από την μεριά τους, οι Γάλλοι τονίζουν πως δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τα όργανα της τάξης και ουσιαστικά οι άνθρωποι των ΜΑΤ προκάλεσαν τα επεισόδια. Υπάρχει μάλιστα και φωτογραφία με τους μώλωπες που προκλήθηκαν σ' έναν οπαδό της Μονπελιέ, ενώ γράφουν για σοβαρούς τραυματισμού που θα μπορούσαν να καταλήξουν ακόμα και στον θάνατο! Η πιο σημαντική φράση του κείμενου είναι: "Είναι αποτρόπαιο σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ να κινδυνεύει η ζωή μας από αστυνομικούς". Ας δούμε τι αναφέρουν αναλυτικά οι Γάλλοι σε δημοσίευμα της "mediaterranee.com".
"Σπασμένα χέρια, ανοιγμένα κεφάλια και πολλοί μώλωπες χωρίς λόγο για τους οπαδούς της Μονπελιέ που άρχισαν να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες με τους τραυματισμούς τους. Περίπου 150 φίλαθλοι που βρέθηκαν χθες στην Ελλάδα, χτυπήθηκαν εις διπλούν. Τόσο από την αστυνομία, όσο και από τον ελληνικό Τύπο που ανέφερε πως οι βιαιοπραγίες έγιναν απ' αυτούς και μιλούν για άμεση αντίδραση της αστυνομίας που ηρέμησε τα πνεύματα, μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με τους φιλάθλους δεν έγινε έτσι και η βία των Ελλήνων αστυνομικών ήταν εντελώς αδικαιολόγητη"

"Οι Έλληνες αστυνομικοί χτύπησαν όλους τους οπαδούς της Μονπελιέ".

"Οι αστυνομικοί κοιτούσαν το παραμικρό ώσπου να βρουν αφορμή να χτυπήσουν τους Γάλλους. Τέσσερις νεαροί ανέβηκαν πιο ψηλά στα σκαλιά για να δουν τι γίνεται με τους αστυνομικούς και με τους άλλους οπαδούς. Μετά όμως μια ομάδα αστυνομικών κινήθηκε προς αυτούς και τους ζήτησε να κατέβουν ξανά κάτω και ταυτόχρονα τους χτυπούσαν.Όλοι οι φίλαθλοι της Μονπελιέ ζητούσαν από τους αστυνομικούς να σταματήσουν να χτυπάνε ακόμα. Χτύπησαν ακόμα και τον υπεύθυνο ασφαλείας της Μονπελιέ. Στη συνέχεια, ενώ τους έβαλαν εκεί που έπρεπε να είναι, παρόλα αυτά τους ξαναχτύπησαν.
Πετάχτηκαν δύο φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς μήπως και τους απωθήσουν αλλά δεν κατάφεραν τίποτα, αφού τους χτύπησαν εκ νέου. Τρεις άνθρωποι έσπασαν τα χέρια τους, σε τρεις άνοιξαν τα κεφάλια και προκλήθηκαν πολλά ακόμη χτυπήματα και τραυματισμοί.

"Χτύπησαν ακόμη και γυναίκες. Πλήρης αναρχία..."

"Ευτυχώς κάποιοι στάθηκαν τυχεροί αφού με τέτοια χτυπήματα στο κεφάλι θα μπορούσαν ακόμη να σκοτωθούν κάποιοι. Είναι απλά αποτρόπαιο ότι σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ κινδυνεύει κάποιος να σκοτωθεί από την αστυνομία. Χρησιμοποίησαν τη βία για να μας βάλουν να καθίσουμε.Ακόμα και γυναίκες χτυπήθηκαν άσχημα. Υπήρχε πλήρης αναρχία. Όταν φύγαμε να πάμε στο λεωφορείο και ήμασταν στο πάρκινγκ, ακόμα και εκεί δεχτήκαμε χτυπήματα".
Η τραγική ειρωνεία με τον Καστί....Στο τέλος του δημοσιεύματος γίνεται εκτενής αναφορά στην τραγική ειρωνεία με το πανό των Γάλλων. Συγκεκριμένα, οι οπαδοί της Μονπελιέ είχαν το γνωστό πανό που έγραφε "Justice pour Casti". Ο Καστί είναι φίλαθλος των Πρωταθλητών Γαλλίας που τραυματίστηκε στο μάτι από πλαστική σφαίρα αστυνομικού στην αναμέτρηση της Μονπελιέ με την Σεντ Ετιέν. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι και τώρα, οι φίλοι της Μονπελιέ ζητούν δικαιοσύνη και να βρεθεί ο αστυνομικός που τραυμάτισε τον άτυχο οπαδό. Στο ματς με την Σάλκε μάλιστα, οι Γερμανοί ανέβασαν κι εκείνοι πανό συμπαράστασης, ενώ έχει γίνει μέχρι και πορεία για το περιστατικό στο κέντρο του Μονπελιέ, όπου συμμετείχαν οπαδοί πολλών ομάδων.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: