ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Δραματική είναι η πτώση των παραγγελιών πετρελαίου θέρμανσης στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Δραματική είναι η πτώση των παραγγελιών πετρελαίου θέρμανσης και στην Κοζάνη, όπου, σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών της περιοχής, Γιώργο Χατζηκυπραίο, η μείωση σε σχέση με πέρσι έφτασε το 95%. «Υπάρχει τεράστια καθίζηση.
Αλλες χρονιές τρέχαμε και δε φτάναμε, αλλά φέτος ...στην πόλη της Κοζάνης δώδεκα πρατήρια έχουμε πουλήσει μόλις 3.500 λίτρα. Οι ελάχιστες πωλήσεις φαίνονται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι μια μέση οικοδομή στην Κοζάνη άλλες χρονιές ήθελε 3.500 – 5.000 λίτρα», είπε ο κ. Χατζηκυπραίος. Στην Κοζάνη σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται προς 1,36 – 1,37 ευρώ το λίτρο.
Πτώση κατά 90% – 95% σε σχέση με πέρσι σημείωσαν οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης και στα Γρεβενά, όπου, σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών της περιοχής, Γιάννη Παπαζήση, σήμερα το συγκεκριμένο προϊόν κοστίζει 1,34 – 1,37 ευρώ/λίτρο. Εξάλλου και σε ό,τι αφορά τη Φλώρινα, η μείωση στον αριθμό των παραγγελιών σε σχέση με πέρσι βρίσκεται στο 80%, ενώ σύμφωνα με τον πρατηριούχο υγρών καυσίμων Μιχάλη Πλικαδίτη, η λιανική τιμή του προϊόντος βρίσκεται στο 1,36 – 1,39 ευρώ/λίτρο. «Μέσα σε 15 μέρες εκτελέσαμε μόνο 3 – 4 παραγγελίες, αφού η πλειοψηφία των πολιτών στράφηκε στα ξύλα και στο πέλετ.

Βλέπουμε πολλά ξύλα στα μπαλκόνια των κατοικιών», είπε ο κ. Πλικαδίτης.
Πολύ λίγες είναι μέχρι στιγμής οι παραγγελίες και στην Καστοριά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Βενζινοπωλών Καστοριάς, Λάζαρο Ζήση, μόνο 5.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης πουλήθηκαν φέτος στην περιοχή, όταν το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα ο αριθμός τους έφτασε τα 100.000 λίτρα. «Πιστεύω ότι στην περιοχή μας η χρονιά θα κλείσει με πτώση στις πωλήσεις κατά 50% – 60%. Εκτιμώ ότι θα κινηθεί λίγο περισσότερο η αγορά, μόλις κρυώσει ο καιρός, ιδίως αφού θα αυξηθούν αυτοί που δικαιούνται το επίδομα. Μπορεί να γέμισαν τα σπίτια ξύλα, όμως το χειμώνα θα είναι υγρά και δε θα μπορούν να τα κάψουν», είπε ο κ. Ζήσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα στην Καστοριά το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται μεταξύ 1,37 – 1,38 ευρώ το λίτρο.

agelioforos.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: